Bakan Kacır: Düşük karbonlu yol haritalarımız 6 sektörün yeşil dönüşümünde temel oluşturacak

Bakan Kacır: Düşük karbonlu yol haritalarımız 6 sektörün yeşil dönüşümünde temel oluşturacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Düşük karbonlu yol haritalarımız ve yeşil büyüme teknoloji yol haritaları, 6 sektörün yeşil dönüşümünde temel oluşturacak." dedi.

Bilişim Vadisi'nde düzenlenen "Türkiye Sektörel Düşük Karbonlu Yol Haritaları Tanıtım Programı"nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çalışmaların işletmelerin karbon ayak izlerini azaltacağını ve yeşil dönüşümlerinde önemli bir adım olacağını vurguladı.

Bakan Kacır, iklim değişikliğinin küresel ve çok yönlü bir mesele olduğunu belirterek, dünyada iklim değişikliğiyle mücadele politikalarının hız kazandığını ve sanayi ve teknoloji politikalarıyla bağlantısının giderek güçlendiğini ifade etti. Sanayiyi sürdürülebilir ve çevreci üretim yöntemlerine yönlendirmeyi önemsediklerini ve bunun artık bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Yeşil dönüşümün hızlanması için destek mekanizmaları oluşturduklarını belirten Bakan Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri'nin yeşil dönüşümünü hızlandırmak amacıyla "Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Projesi"ni hayata geçirdiklerini söyledi. Yeşil ve teknolojik çözümler içeren projeler için çalışmalar yürüttüklerini ve yeşil sanayiye yönelik önemli bir program olan "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi"ni uygulamaya aldıklarını açıkladı.

Düşük karbonlu yol haritaları ve yeşil büyüme teknoloji yol haritalarıyla sektörlere özgü emisyon azaltım hedeflerini belirlediklerini ifade eden Bakan Kacır, bu projelerle Türkiye'nin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, yeşil dönüşüm alanında teknoloji geliştirme altyapısını güçlendirmek için AR-GE çalışmalarını desteklediklerini ve yeşil teknolojilerin yerli imkanlarla geliştirilmesini sağladıklarını belirtti.

Bakan Kacır, Avrupa Birliği'nin "Yeşil Mutabakatı" çerçevesinde sera gazı emisyonlarını azaltma taahhüdünde bulunarak "Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması"nı hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda önemli adımlar attıklarını aktardı.

Son olarak, Türkiye'nin AR-GE ve yenilik kapasitesini geliştirmek üzere projeler hayata geçireceklerini ve uluslararası yatırımlardan alacakları payı artıracaklarını belirten Bakan Kacır, sanayicilerin ve KOBİ'lerin yeşil dönüşüm odaklı projelerine desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.