Bankada Hesabı Olan Herkesi İlgilendiriyor! Paranız Buhar Olabilir

Bankada Hesabı Olan Herkesi İlgilendiriyor! Paranız Buhar Olabilir
 hozathaber.com Muhabiri
Bankalarda unutulan mevduat hesapları ile ilgili Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) hesap sahiplerinin 31 Mayıs'a kadar sorgulama yapması konusunda hatırlatmada bulundu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bankalarda unutulan ve zaman aşımına uğrayacak olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklarla ilgili hesap sahiplerini uyardı. TMSF'nin yapmış olduğu açıklamaya göre, "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zaman aşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" gereğince, bankalar nezdinde 2015 yılında zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ait listeler belirlenmiş durumda.

bankada-hesabi-olan-herkesi-ilgilendiriyor-paraniz-buhar-olabilirrr.jpg

Bu kapsamda, 2005 yılından itibaren hareket görmeyen hesaplara ait listeler, 5 Şubat ile 31 Mayıs tarihleri arasında bankaların kendi internet siteleriyle birlikte "www.tmsf.org.tr", "http://www.tbb.org.tr" ve "http://www.tkbb.org.tr" adreslerinden sorgulanabilecek. Açıklamada, listede adı bulunan hak sahiplerinin, 15 Haziran 2016 tarihine kadar ilgili bankalara başvurması gerektiği belirtilirken, bu tarihe kadar başvuruda bulunmayan hak sahiplerinin mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklarının TMSF'ye devredileceği vurgulandı.

Haber metni uzatılarak, vatandaşlara bu konuda daha fazla bilgi verilmesi gerektiği, unutulan veya zaman aşımına uğrayacak hesaplarla ilgili önlemler alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, TMSF'nin bu konuda sık sık uyarılar yaparak vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceği ifade edildi. Bu çerçevede, vatandaşların hesaplarını düzenli olarak kontrol etmeleri ve gerektiğinde ilgili bankalara başvurmaları önemle vurgulandı.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.