Canlı Yayında Duyurdu! Bayram İkramiyeleri İçin Sürpriz Açıklama Geldi

Canlı Yayında Duyurdu! Bayram İkramiyeleri İçin Sürpriz Açıklama Geldi
 hozathaber.com Muhabiri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ortak çalışma yapılacağını duyuran Işıkhan, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğa

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV canlı yayınında emekli bayram ikramiyelerinde artış yapılacağına ilişkin dikkat çeken bir son dakika gelişmesini duyurdu. Bakan Işıkhan, yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramları'nda ödenen emekli bayram ikramiyelerinde artış sinyali vererek, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan, emeklilerin önemine vurgu yaparak, enflasyona karşı emeklilerin ezdirilmemesi gerektiğini belirtti ve bayram ikramiyesinin AK Parti döneminde hayata geçirildiğini hatırlattı. Başlangıçta 2 bin TL olarak verilen bayram ikramiyelerinin zamanla artırıldığını ifade eden Bakan Işıkhan, emeklilerin taleplerini ve ihtiyaçlarını önceliklendirdiklerini vurguladı. Bakan, Hazine Bakanı ile görüşüp değerlendirmeleri yapacaklarını ve Cumhurbaşkanı'na sunacaklarını da ekledi.

para-adid-cover.jpg

Deprem bölgesinde ödeneklerin ve sağlık hizmetlerinin aksamadan sunulduğunu belirten Bakan Işıkhan, istihdamda yaşanan artışa da dikkat çekti. 914 bin istihdam sayısına geri dönüldüğünü ve 110 bin vatandaşa 990 milyon lira ödeme yapıldığını aktardı.

Bakan Işıkhan, prim tahsilatının önemine değinirken, kaybedilen insanların geri döndürülememesinin bir sorun olduğunu dile getirdi. Ancak ekonominin tüm boyutlarının canlandırılmasına önem verdiklerini belirtti.

Son olarak, Bakan Işıkhan, 950 bin EYT'linin yeniden çalışma hayatına döndüğünü ve emeklilerin refahını etkileyen unsurları gidereceklerini sözlerine ekledi. Emeklilere birçok alanda ayrıcalık sağlayacaklarını da ifade etti.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.