Depremlerden Etkilenen İllerde Aile ve Gençlik Fonu Başvuruları Yarın Başlıyor

Depremlerden Etkilenen İllerde Aile ve Gençlik Fonu Başvuruları Yarın Başlıyor
Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeleri kapsayan yönetmelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depremlerden etkilenen illerde Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların yarın başlayacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruların 15 Şubat itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesinden alınmaya başlayacağını açıkladı.

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun pilot bölge olarak deprem bölgelerinde uygulanacağını belirterek, "İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız" dedi.

evlilik-kredisine-basvurular-basliyor.jpg

Programın detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Göktaş, gençlere evlilik hayalleri ve projelerine destek olacaklarını ifade etti. Faizsiz kredi imkânıyla gençlerin kendi projelerini hayata geçirebileceklerini vurguladı.

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Başvuru şartlarına dair açıklamalarda bulunan Göktaş, başvuruların 18-29 yaş arasındaki gençler tarafından yapılacağını ve çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiğini belirtti. Başvuru tarihine göre en az 2 ay en fazla 6 ay resmi nikah gününün kalmış olması gerektiğini de dile getirdi.

Fondan yararlanacak gençlerin Bakanlığın sağlayacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini söyleyen Göktaş, "Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.