Devlet desteğinde kapsam genişledi: Artık o kişilerde fatura yardımı alabilecek!

Devlet desteğinde kapsam genişledi: Artık o kişilerde fatura yardımı alabilecek!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, desteklerini hem çeşitlendiriyor hem de genişletiyor. Sosyal destek programlarındaki bu yenilik, ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir kolaylık sağlayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülke çapında ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara ulaşmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte elektrik tüketim desteği de gündeme geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, evde bakım yardımı ödemelerinden yararlanan hanelerin ek olarak elektrik tüketim desteği almaya hak kazandığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamasına göre artık evde bakım yardımı alan hanelerin yanı sıra, tıbbi cihaz bağımlısı olan bireyler de bu destekten faydalanabilecek. İşte detaylar.

YENİ YARDIM PROGRAMLARI: AYLIK DESTEK ÖDEMELERİ

Aile Bakanlığı, aylık destek ödemelerini düzenli olarak duyuruyor. Son zamanlarda yapılan güncellemeler, yeni destek ödemelerinin ve duyuruların da eklendiğini gösteriyor. Evde bakım ödeneği, tarımsal destek ödemeleri ve SED destek ödemeleri gibi ödemeler son bir hafta içinde yapıldı. Elektrik tüketim desteğinin ne zaman ve nasıl dağıtılacağına ilişkin gelişmeler de takip ediliyor.

Bakanlık, daha önce elektrik desteği almaya hak kazanamayan vatandaşların artık bu ek destek için başvurabileceklerini belirtiyor. Sosyal yardım, ihtiyaç sahibi vatandaşların daha geniş bir kesiminin artan destekten yararlanabilmesini amaçlıyor.

UZATILAN PROGRAM SÜRESİ: AİLE DESTEK PROGRAMI 2024 YILINA KADAR SÜRECEK

0x0-aile-destek-odemeleri-nisan-ayi-ne-zaman-yatacak-2023-nisan-aile-destek-programi-odemeleri-yatti-mi-neden-yatm-1680977343168-1-1.jpg

2022 yılında başlayan ve başlangıçta Temmuz 2023’te sona ereceği planlanan Aile Destek Programı’nın bir yıl daha uzatılacağı açıklanmıştı. Ekonomik açıdan zor durumda olan hanelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan bu programdan yararlanan vatandaşlar, ayrı bir başvuruya gerek kalmadan otomatik olarak elektrik tüketim desteği ve çocukla ilgili ödeme alıyor.

Engelli olduğu için evde bakım yardımı alan vatandaşlar artık genişletilmiş elektrik tüketim desteği kapsamına girdi. Bu yenilik, evde tıbbi cihazlara bağlı olan hastaların da artan yardımdan yararlanabilmesini sağlıyor. Daha önce, bu vatandaşlar elektrik tüketim desteğinin dışında kalıyordu, ancak son genişleme bu durumu değiştirdi.

Özellikle, tıbbi cihazlara ihtiyaç duyan kronik hastalığı olan vatandaşlar artık elektrik tüketimi için ek destek ödemeleri alacak. Destek %100 oranında artırılarak hanedeki kişi sayısına göre belirlenen elektrik tüketim yardımı ödemesinin iki katı kadar elektrik tüketim yardımı ödemesi verilecek. Bu desteğe başvurular e-Devlet üzerinden veya kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) birimlerine başvurularak yapılabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.