Devlet, evlenmek isteyen çiftlerin arkasında duracak: 57 bin TL çeyiz parası anında verilecek

Devlet, evlenmek isteyen çiftlerin arkasında duracak: 57 bin TL çeyiz parası anında verilecek
Devlet, gençlerin aile kurmasını desteklemek için çeşitli yardımlar veriyor. Bu yardımlardan biri 57 bin TL tutarındaki çeyiz parasıdır. Çeyiz parası almak isteyenlerin bu şartları sağlaması gerekiyor.

Evlenmek, pek çok çift için zorlu bir süreçtir. Evlenmek isteyen çiftler, pek çok masrafla yüzleşir. Bu nedenle planlarını ertelemek zorunda kalmaları gerekebilir. Evlilik sürecindeki masrafları karşılamak için pek çok kişinin başvurduğu yol, kredi çekmektir. Ancak kredi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle geri ödeme süreci son derece zorludur.

Devlet, çiftlerin evlilik birliğini sağlamasını kolaylaştırmak için çeşitli destekler sunuyor. Sunulan desteklerden biri de çeyiz yardımıdır. Çeyiz yardımı sayesinde ihtiyaçların karşılanması kolaylaşır. Mobilya, beyaz eşya gibi ürünleri satın almak daha kolay hale gelir.

ÇEYİZ YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

evlenecek-ciftlere-mujde.webp

Çeyiz yardımından yararlanmak isteyenlerin belli koşulları sağlaması gerekir. Gerekli koşullar şu şekilde sıralanabilir:

-24 yaşından önce evlenmek

-Çeyiz hesabı açmak

-Çeyiz hesabının en az üç yıldır aktif olması

Çeyiz yardımı için çeyiz hesabı açtırmak gerekir. Bu hesaba üç yıl sonunda devlet katkısı verilir.

ÇEYİZ HESABINA 59 BİN 915 TL DESTEK VERİLECEK

Yeni yılla beraber çeyiz desteği tutarının 36 bin 548 TL’den 59 bin 915 TL’ye çıkarılacağı belirtildi. Eğer eşlerden her ikisi de çeyiz hesabı açarsa destek tutarı daha da yükselir. Çeyiz hesabına her ay düzenli olarak para aktarılmalıdır.

Çeyiz hesabı olanlar, hesap açılışında en fazla 94.578 TL yatırabiliyordu. 2024 yılında bu tutar 149.869 TL olacak. Aylık ödeme tutarı aylık olarak en az 630,51 TL’dir. 2024 yılında ise aylık 999,1 TL ödeme yapılabilir. Aylık ödemelerde üst sınır 9991,25 TL olabilir.

Çeyiz hesabı açıldıktan sonra en az üç yıl geçmesi gerekir. Üç yıl sonunda devlet desteği ödenir. Kişilerin çeyiz hesabı açtığı tarihte 24 yaşından küçük olması şarttır. Kadın ve erkek, ayrı ayrı çeyiz hesabı açabilir. Bu sayede her iki hesap için devlet desteği alınır. Çeyiz hesabında biriken para, düğün sürecinde ya da sonrasında çekilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.