Elon Musk, Tesla Robotaxi Modelinin Tanıtım Tarihini Açıkladı

Elon Musk, Tesla Robotaxi Modelinin Tanıtım Tarihini Açıkladı
 hozathaber.com Muhabiri
X üzerinde paylaşım yapan Elon Musk, yıllardır beklenen Robotaxi modelinin tanıtım tarihini açıkladı.

Tesla'nın önde gelen ismi Elon Musk, uzun süredir beklenen Robotaxi modelinin tanıtım tarihini nihayet açıkladı. Musk'ın bu duyurusu, önceki iddiaların ardından gelerek Tesla hayranlarını heyecanlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde Reuters'ın Tesla'nın ucuz araba projesini iptal ettiği iddialarına yönelik haberleriyle gündeme gelen Elon Musk, bu iddiaları yalanlayarak ünlü haber sitesini hedef gösterdi. Ardından X platformunda yaptığı bir paylaşımla Tesla'nın Robotaxi modelinin tanıtım tarihini duyurdu.

Musk, paylaşımında sade bir dille, "8/8'de Tesla Robotaksi tanıtımı" ifadesini kullandı. Bu, 8 Ağustos 2024 tarihine işaret etse de kesin bir tarih verilmedi. Daha önceki açıklamalarında Tesla'nın, direksiyon gibi kontrolleri olmayan otonom bir araç geliştireceğini belirten Musk, bu araçların sürekli güncellemelerle daha kararlı hale geleceğini ve sonunda tamamen bağımsız taksilere dönüşeceğini ifade etti.

Tesla'nın Robotaxi'leri, diğer otonom taksilerin yaşadığı trafik sıkışıklığı ve kazalar gibi sorunları çözebilecek mi, bu merakla bekleniyor. Ancak hatırlatmak gerekir ki, Musk'ın vaatleri her zaman zamanında gerçekleşmiyor. Tesla Roadster gibi tam otonom sürüş gibi yenilikler hala bekleniyor. Ancak Musk, "Bazen her şeyi vaktinde yapmıyorum, ama yapıyorum. Tesla takımı yapıyor." diyerek Tesla'nın sürekli olarak gelişim içinde olduğunu vurguluyor.

Sonuç olarak, Elon Musk'ın açıklamasıyla Tesla'nın Robotaxi modeli için heyecan dorukta. Ancak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve ne zaman piyasaya sürüleceği, zamanla netleşecek.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.