Emekli Maaşlarına Yeni Zam: Meclis Genel Kurulu'nda Mesai Başladı

Emekli Maaşlarına Yeni Zam: Meclis Genel Kurulu'nda Mesai Başladı
 hozathaber.com Muhabiri
MHP Lideri Bahçeli: Emekliler Daha Fazlasını Hak Ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında emekli maaşlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Emekli maaşlarına yapılacak olan yüzde 5'lik ek zammın yasalaşma sürecine girilirken, Bahçeli, emeklilerin daha fazlasını hak ettiğini belirterek dikkat çekti. Bahçeli, 2024 yılı emekli maaşlarına yapılan yüzde 5'lik ek zamı desteklediklerini ancak daha iyisinin olması gerektiğini ifade etti.

Bahçeli'nin bu açıklamalarıyla birlikte kulislerde, emekliye seyyanen zam ve yeni ikramiye konuları konuşulmaya başlandı. Emekli maaşlarına dair beklentiler ve konuşulan iddialar üzerine milyonlarca vatandaş, "Emekliye seyyanen yeni zam kaç TL olur? Emekliye ikramiye ne kadar olur?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

ekonomi-zam.jpg

Gazeteci İsmail Saymaz'ın iddialarına göre, iktidarın seçim öncesi düşündüğü yeni ikramiye 5 bin lira olurken, emekliye 4 ila 8 bin lira arasında seyyanen zam yapılabilir. Bahçeli'nin bu açıklamaları, Mart ayında yapılacak olan yerel seçim öncesinde emekli maaşlarına dair yeni bir zam beklentisini gündeme getirdi.

bahceli.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında emekli zammının memur zamlarıyla eşitleneceğine dair açıklamaları da hatırlatılarak, emekliye yönelik zam düzenlemesi Meclis'e gelmeye hazırlanıyor. Meclis Genel Kurulu'nun bu hafta çalışma hayatını ilgilendiren kanun teklifi üzerinde mesai yapması bekleniyor. Eğer söz konusu teklif yasalaşırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak ve düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.