Emekli Maaşlarına Yönelik Ek Zam Tarihleri Açıklandı: Seçim Öncesi İddialar Artıyor

Emekli Maaşlarına Yönelik Ek Zam Tarihleri Açıklandı: Seçim Öncesi İddialar Artıyor
 hozathaber.com Muhabiri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emeklilerin Ek Zamlarının Ödeneceği Tarihi Belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin kök maaş hesaplarında devam eden zam işlemleriyle birlikte ek zamların ödeneceği tarihi kamuoyuna duyurdu. Ancak, ek zamların henüz hesaplara yatmamasına rağmen, en düşük emekli maaşlarının yükseltilmesiyle ilgili iddialar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Seçim Öncesine İşaretler: En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Seviyesine Çıkarılacak mı?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, seçim öncesi dönemi işaret ederek en düşük emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine getirileceğini belirtti. Sözcü TV yayınına katılan Ete, en düşük SSK ve Bağkur emekli maaşlarının en az 10 bin TL olacağını ifade etti.

ekonomii.jpgEte'nin açıklamalarına göre, 10 bin TL'nin altında aylık alan emeklilerin maaşları 10 bin TL'ye tamamlanacak ve ocak ayında alınmayan farkın şubat ayının ilk haftasında ödeneceği kaydedildi.

Emekli Maaşlarına Yeni Düzenlemeler Gerekiyor

Ete, mevcut durumda yaşanan sıkıntıların sadece enflasyondan kaynaklanmadığını vurgulayarak, 2008'de yürürlüğe giren 5510 sayılı kanunun da etkili olduğunu belirtti. Ete, emekli aylıklarının tamamen gözden geçirilmesi gerektiğini ve 2000 sonrası emeklilere de bir intibak zammı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Masada İki Farklı Formül: Bayram İkramiyelerinde Artış Bekleniyor

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz ise bayram ikramiyelerine ilişkin iki farklı formülün masada olduğunu aktardı. Yılmaz'a göre, ya bayram ikramiyelerine yüzde 50 artış yapılacak ya da Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir kereye mahsus 5 bin TL verilecek.

Yılmaz, ikramiyelerin vatandaşların bayramlarda ihtiyaçlarını karşılamak için önemli olduğunu ve yüksek bir artışın olmasını temenni ettiğini belirtti.

Emeklilere yönelik yapılacak ek zamlar ve düzenlemeler konusundaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.