Emeklilere Müjde: Bayram İkramiyelerinde Büyük Artış Bekleniyor

Emeklilere Müjde: Bayram İkramiyelerinde Büyük Artış Bekleniyor
 hozathaber.com Muhabiri
Milyonlarca emekli gözlerini bir kez daha Kabine toplantısına çevirdi. Bu kez gündem maaşlar değil ikramiyeler.

Milyonlarca emekli, gözlerini bir kez daha Kabine toplantısına çevirdi. Bu kez gündem maaşlar değil, bayram ikramiyeleri. Son günlerde emeklilere yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine'de, 16 milyon emekliye verilecek bayram ikramiyeleri ele alınacak.

İki Formül Masada

Masada, emeklilere bayram ikramiyesi olarak iki seçenek bulunuyor. Emekliler, iki bayramda toplamda ya 10 bin lira ya da 20 bin lira alacaklar. Gazeteci Cem Küçük, emeklileri umutlandıran haberi "Böyle bir hamle gelecek" diyerek duyurdu.

Seyyanen Zam Beklentisi

Geçtiğimiz yıllarda ikramiye olarak 2 bin lira alan emeklilerin, bu sene bayramlarda 3 bin lira alacakları duyurulmuştu. Ancak, seyyanen zam gelmemesi ve ikramiyelerin artış oranının birçok emekliyi üzdüğü gözlemleniyor.

yuzde-453-arttii-001.jpg

Cumhurbaşkanı ve MHP Liderinden Sinyaller

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta katıldığı bütün mitinglerde emeklilerin durumunun farkında olduğunu belirterek ileri tarihleri işaret etmişti. Cumhur İttifakı üyesi Devlet Bahçeli de emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Beklenen Açıklama

Gazeteci Cem Küçük'ün açıklamalarına göre, iktidarın tepkiler üzerine yeni bir hamle yaparak, ikramiye miktarını artırması bekleniyor. Erdoğan'ın, ikramiyeyi 10 bin lira olarak açıklaması bekleniyor. Bu adım, emekliler arasında büyük bir memnuniyetle karşılanacak gibi görünüyor.

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.