Emeklilerin Beklentisi: Bayram İkramiyelerinde Sürpriz Artış Olur mu?

Emeklilerin Beklentisi: Bayram İkramiyelerinde Sürpriz Artış Olur mu?
 hozathaber.com İnternet Editörü
Milyonlarca emekli, maaş zamlarının ardından bayram ikramiyelerine yapılacak artışı bekliyor.

Milyonlarca emekli, maaş zamlarının ardından bayram ikramiyelerine yapılacak artışı bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikramiyelerin 3 bin TL'ye çıkarılacağını açıkladı. Ancak kulislerde, bayram ikramiyelerinin 5 bin TL'ye çıkarabileceği iddiaları da sıcaklığını koruyor.

Emekli Maaşlarına Büyük Zam

SSK, Bağkur ve memur emeklilerine yüzde 49.25 maaş zammı yapılırken, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilen 2 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılacağı açıklandı. Seçim öncesi emeklilere çifte zam yapılacağı iddiaları gündemdeyken, bu hafta bayram ikramiyeleri artışı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülecek.

TBMM Gündeminde Emekli Bayram İkramiyesi Artışı

TBMM Genel Kurulu, bu hafta emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayacak. Emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesi gündeme gelecek.

emeklilerin-beklentisi-bayram-ikramiyelerinde-surpriz-artis-olur-muu.jpg

Yeni Düzenlemeler Görüşülüyor

Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, güncel ihtiyaçlar ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü nazara alınarak yeniden düzenlenecek. Deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılacak.

Karma Komisyon Toplanıyor

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon, 28 Şubat Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçileri, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili komisyona sunum yapacak.

Siyasi Partilerin Grup Toplantıları

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Emeklilerin beklentileri ve yeni düzenlemeler Meclis gündemini meşgul ediyor.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.