Emeklilik Hayali Meclise Sunuldu! Emeklilik Hayali Kuran Ev Hanımlarının Beklediği Haber Geldi

Emeklilik Hayali Meclise Sunuldu! Emeklilik Hayali Kuran Ev Hanımlarının Beklediği Haber Geldi
 hozathaber.com Muhabiri
Dilekçe Komisyonuna İlginç Başvurular: Evlilikte 25 Yılın Ardından Emeklilik İstemi ve İsrail'e Karşı Çeşitli Talepler Gündemde

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, Türkiye genelinde 28. Yasama Dönemi başladığından beri 15 Mayıs 2023 tarihinden 15 Kasım 2023'e kadar yaklaşık 5 bin dilek ve şikayet başvurusu yapıldı. Kadınlardan gelen 1453 dilekçe ile erkeklerden gelen 3 bin 501 dilekçe arasında cinsiyet bazlı bir ayrım dikkat çekerken, bu taleplerin yüzde 90'ı elektronik posta yoluyla iletildi. Geri kalan başvurular ise elden, faks, posta ve milletvekilleri aracılığıyla yapıldı.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, 9 toplantı gerçekleştirerek, önceki dönemden devreden başvurular dahil olmak üzere toplam 12 bin 386 dilekçe üzerinde karar verdi. Bu süreçte, 84 dilekçe mevzuata uygun olmaması ya da mükerrer olması nedeniyle işlemden kaldırıldı. Diğer dilekçelerin incelemesi ise devam ediyor.

Dikkat çeken talepler arasında Konya'da yaşayan M.E. isimli bir erkeğin, evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınların emekli olabilmesi için yapılan başvuru bulunuyor. Ancak Komisyon, bu talebin yerine getirilebilmesi için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik veya yeni yasal düzenlemelerin gerektiğini belirterek, başka bir işlem yapılamayacağına karar verdi.

thumbs-b-c-f81c6cef31f92a2e09c3b54c6ce601cc.jpg

Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı yapılan birçok talep de vatandaşlar tarafından Komisyon'a iletilmiş. Bu talepler arasında Türkiye'nin İsrail'e nota vermesi, Filistin için gönüllü askerlik uygulaması başlatılması, İsrail ürünlerinin yasaklanması gibi çeşitli öneriler yer almış.

Komisyon'a yapılan diğer ilginç başvurulardan biri ise kripto para piyasasındaki dolandırıcılıkla mücadele edilmesi, gıda israfına neden olduğu gerekçesiyle serpme kahvaltının yasaklanması, camilerden günün her saatinde istifade edilebilmesi için her mahallede bir caminin nöbetçi olarak açık kalması, yat sahiplerinden ek MTV talep edilmesi ve sokaklarda kutlama organizasyonlarının yapılmaması gibi konularda gelmiş.

Bu çeşitli ve ilginç dilekçeler arasında, 1920-1929 yılları arasında çıkarılan bazı yönetmeliklerin Latin alfabesine çevrilmiş halini talep eden bir vatandaşın ve ülkede yaşayan mucit insanların tespit edilmesi için birimler oluşturularak icatların kamu yararı için kullanılması talebinin de bulunması dikkat çekiyor.

Ayrıca, İstanbul'daki site yönetimlerinin denetlenmesi için yasal düzenleme, süresiz nafakanın kaldırılması, devlet bankalarında çeyrek, yarım ve cumhuriyet altınının fiziki olarak alınıp satılabilmesi, İstanbul'daki trafik sorununun farklılaşmış mesai saatleriyle çözülmesi ve fahiş ev kiralarına çözüm bulunması talepleri de Komisyon'a ulaşan diğer konular arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 21 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.