FAST İşlemleri İçin Maksimum İşlem Tutarı Arttırıldı: Vatandaşlar Daha Fazla Parayı Tek Seferde Transfer Edebilecek

FAST İşlemleri İçin Maksimum İşlem Tutarı Arttırıldı: Vatandaşlar Daha Fazla Parayı Tek Seferde Transfer Edebilecek
 hozathaber.com Muhabiri
Hazine ve Maliye Bakanlığı, FAST işlemler için maksimum işlem tutarını artırdı. Artık vatandaş, daha fazla parayı tek seferde FAST ile aktarabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) işlemleri için maksimum işlem tutarını artırdı, böylece vatandaşlar daha fazla parayı tek seferde aktarabilecekler. Bu yeni karar, hükümetin finansal sistemdeki güncellemeleri ve kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik adımlarıyla öne çıkıyor.

FAST hizmeti, hayatımıza birkaç yıl önce girdi ve 7 gün 24 saat boyunca para transferi yapmamızı sağlıyor. İlk başladığı zamanlarda, FAST en fazla 5.000 TL'lik transferler için kullanılabiliyordu. Ancak, yüksek enflasyonun para değerini azaltmasıyla birlikte, maksimum FAST tutarı artırıldı. Adım adım yükselen bu tutar, en son 50 bin TL olarak belirlenmişti. Ancak şimdi bu sınır aşıldı.

0bb0bd386f4b710711f1d5c46167b4a329539bbe.jpeg

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, FAST üst limiti 100 bin TL olarak güncellendi. Ayrıca, iş yerlerinde daha yaygın olarak kullanılan FAST-TR karekodlu işlemler için üst limit 100 bin TL'den 250 bin TL'ye yükseltildi.

Yapılan düzenleme, 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu güncelleme ile birlikte, vatandaşlar daha büyük miktarlardaki işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.