Gram Altın Tahminini Duyurdu! Saat 14:00'ten İtibaren Başlayacak

Gram Altın Tahminini Duyurdu! Saat 14:00'ten İtibaren Başlayacak
 hozathaber.com Muhabiri
Altın Fiyatları Öncesi Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararı ve Altın Tahminleri

Küresel piyasalarda hareketli günler yaşanırken, hem ons altın hem de altının gram fiyatı için yeni tahminler geldi. Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, TCMB faiz kararı öncesinde altın fiyatları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Yurt içinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarının bugün açıklanacak olması, yatırımcıların odak noktası haline geldi. Küresel piyasalarda ise "yumuşak iniş" ihtimalinin etkisiyle risk iştahı devam ediyor.

Dünya genelinde açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri, üretim tarafındaki çarkların yavaşça dönmeye devam ettiğini gösterirken, ABD'de imalat sanayi PMI'nın beklentileri aşarak 50,3'e çıkması, ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiği şeklinde yorumlandı. Ancak, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine gidebileceği ihtimali de zayıflamayı sürdürüyor.

gram-altin-tahminini-duyurdu-saat-14-00ten-itibaren-baslayacakk.jpg

Altın fiyatlarına dair yapılan tahminlerde, ons altın ve gram altında kritik seviyeler belirtiliyor. Ons altında 2020-2070 dolar aralığında bir fiyat beklenirken, gram altın için iç piyasada gerilemelerde 2050 TL, yükselişlerde ise 2100 TL civarında bir fiyat öngörülüyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 2023 yılında kira gelirlerine ilişkin 1 milyon 719 bin 315 beyanname alındığı belirtiliyor. Bu yılın mart ayında kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin kira gelirleri denetim altına alındı.

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında ise faiz oranlarının 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkması ve bu artışın mevcut sıkılaştırma döngüsündeki son faiz artışı olması bekleniyor. Bu kararın ardından, politika belirlenirken enflasyon, jeopolitik riskler ve resesyon beklentilerinin takip edileceği öngörülüyor.

Altın fiyatlarındaki gelişmelerin yanı sıra, TCMB faiz kararı da piyasalarda büyük bir öneme sahip. Özellikle faiz beklentilerinin artık piyasada satın alınmış gibi göründüğü belirtilirken, karar metnindeki cümlelerin büyük bir etki yaratması bekleniyor.

Saatin 14.00'ü işaret ettiği bu kritik zaman diliminde, altın fiyatları ve TCMB faiz kararıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.