İletişim Başkanlığı: "Misafir Vergisi" ve "Emekli Maaşlarında Kesinti" İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

İletişim Başkanlığı: "Misafir Vergisi" ve "Emekli Maaşlarında Kesinti" İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayınlarında yer alan "Misafir Vergisi Geliyor" ve "Emekli Maaşlarında Refah Payı Kesintisi Yapılacak" iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Açıklamada, kira geliri olan mal sahiplerinin

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayınlarında yer alan "Misafir Vergisi Geliyor" ve "Emekli Maaşlarında Refah Payı Kesintisi Yapılacak" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Açıklamada, kira geliri olan mal sahiplerinin beyanname vererek vergi ödemeleri gerektiği hatırlatılarak, konutta ikamet eden sakinlerin dışında, evde başkalarının misafir edilmesinden kaynaklı herhangi bir vergi alınmayacağı vurgulandı. "Misafir vergisi" adı altında magazinselleştirilerek kamuoyunda paylaşılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Ayrıca, memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Dolayısıyla, bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi emekli maaşlarında kesinti yapılması gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çekildi.

İletişim Başkanlığı açıklamasında, piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik manipülatif haberlere itibar edilmemesi konusunda kamuoyunun uyarıldığı da belirtildi. Bu açıklamanın ardından, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltıcı olduğu net bir şekilde ortaya konmuş oldu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.