İşte Maaş Farkları'nın Yatacağı Tarihler! İkinci Ek Zam Kök Hesapta Yeni Hesap Yapıldı

İşte Maaş Farkları'nın Yatacağı Tarihler! İkinci Ek Zam Kök Hesapta Yeni Hesap Yapıldı
 hozathaber.com Muhabiri
Milyonlarca Emekliyi Sevindirecek Gelişme: Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Kesinleşiyor.

Türkiye'de milyonlarca emekli, beklenen zam haberini heyecanla bekliyor. Ancak, emeklilerin kök maaşlarını bilmedikleri için zam oranlarını hesaplamaları da zor oluyor. Bu noktada, emeklilerin birkaç dakika içinde kök maaşlarını bulmalarını sağlayacak kolay yöntemler bulunuyor.

En düşük emekli maaşı alan birçok kişi, hak ettikleri gerçek aylıklarını bilmedikleri için maaş zamlarıyla kök maaşlarının ne kadar olduğunu tahmin edemiyorlar. Ancak, e-Devlet şifresi olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, kök maaşlarını birkaç dakika içinde tespit edebiliyorlar.

kok-maaas-hesaplamasi-ek-zam.jpg

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Nasıl Kök Maaşlarını Bulabilir?

  • SSK'dan emekli olanlar, e-Devlet'e giriş yaparak arama kısmına "4A Emekli Aylığı" yazmalı ve çıkan ilk bağlantıya tıklamalıdır. Ardından, "Detay" kısmına tıklayarak açılan pencerede "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 7500 liradan çıkarmalıdırlar. Böylece kök maaşları ek ödeme dahil ortaya çıkacaktır.

  • Bağ-Kurlular ise e-Devlet'e giriş yaparak arama kısmına "4B Emekli Aylığı" yazmalı ve çıkan ilk bağlantıya tıklamalıdır. Ardından, "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" sekmesini tıkladıktan sonra gelen pencerede SGK'ya ait dökümü görebilirler. Sayfanın en altında "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerin karşısındaki rakamları 7500 liradan çıkararak kök maaşlarını bulabilirler.

AK Parti'den Emekli Zammı Açıklaması

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zamma ilişkin açıklama, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapıldı. Güler, etki analizleri, bütçe imkanları ve oransal artış değerlendirmesinin önümüzdeki hafta Kabine'de ele alınacağını belirtti. Bütçe imkanlarıyla uyumlu bir zam oranının belirleneceğini vurgulayan Güler, önümüzdeki haftaya kadar netleşirse kabinede değerlendirileceğini ifade etti.

bakan-isikhan.jpg

Yeni Kök Maaşlar Ne Olacak?

Emekliler, kök maaşlarını bulduktan sonra, kesinleşmeyen yüzde 37,57 oranındaki zamı ekleyerek yeni kök maaşlarını hesaplayabilirler. Örneğin, 5300 lira kök maaşı olan bir emekli, yüzde 37,57 zamla birlikte 1991 lira 21 kuruş zammı hak eder. Böylece kök maaşı 7291.21 liraya ulaşır. Yüzde 4 oranındaki ek ödeme de eklenince yeni kök maaş 7582.85 liraya yükselir.

Zam Oranları ve Beklentiler

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, asgari ücretli ve emeklilere yapılacak zamlar belirlendi. En düşük emekli maaşının 11 bin liranın üzerine çıkması ve maaş zamlarının yüzde 50 civarında olması bekleniyor.

ek-zam.jpg

Memur Emeklilerinin Beklentileri

Memur emeklileri, geçtiğimiz Temmuz ayındaki seyyanen zamdan yararlanmamış ve maaş makasları açılmıştı. Bu nedenle memur emeklileri, çalışan memurlara yapılan kadar seyyanen zam beklentisi içinde bulunuyor.

Maaşların Yatış Tarihi ve Beklentiler

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşını çekebiliyorlar. Ancak, zam düzenlemesi tarihlerine yetişmezse zam farkının ayrıca yatırılması için belirli bir tarih bekleniyor.

Emeklilere yapılacak zammın ardından, milyonlarca kişinin maaşlarının ne kadar artacağı ve en düşük emekli maaşının hangi rakamlara ulaşacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Haberle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.