Kredi çekmek hayal oldu! 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisinin geri ödemesini gören vazgeçiyor...

Kredi çekmek hayal oldu! 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisinin geri ödemesini gören vazgeçiyor...
 hozathaber.com İnternet Editörü
Kredi faizleri aldı başını gitti. Her geçen gün artan faiz oranlarıyla birlikte kredi çekmek neredeyse hayal oldu.

Kredi faizlerindeki hızlı artış, vatandaşların mali durumunu olumsuz etkiliyor. Her geçen gün yükselen faiz oranları, kredi çekmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Özellikle ihtiyaç kredilerinde yaşanan faiz artışları, vatandaşların bankalara olan ödeme gücünü zorluyor. 100 bin TL gibi bir ihtiyaç kredisinin geri ödemesinin 50 bin TL'yi aşması, insanları ciddi sıkıntıya sokuyor. Bu durumda, bazı vatandaşlar "Ben çektim yarısını da sana vereyim" şeklinde ironik yorumlarda bulunuyorlar.

2023 yılında 100 bin TL kredi çeken bir kişinin ortalama geri ödemesi 121 bin TL civarındaydı. Ancak 2024 yılıyla birlikte faizler artmaya başladı ve bu durum kredi çekenlerin geri ödemesini de artırdı. Faizlerdeki artış, iki farklı bankanın kredi faizlerini karşılaştırdığımızda da net bir şekilde görülüyor.

th.jpeg

En uygun bankadan 100 bin TL kredi çekmek isteyen bir vatandaş, 12 ay vade için yüzde 3,99 faiz oranıyla karşılaşıyor. Bu durumda, kredinin toplam faizi 36 bin 822 TL olurken aylık ödemesi 11 bin 401 TL olarak belirleniyor. Ancak toplam maliyeti 137 bin TL'yi aşıyor ve yıllık maliyet oranı yüzde 85 olarak gerçekleşiyor.

Faizi en yüksek bankadan 100 bin TL kredi çekmek isteyen bir vatandaş ise yüzde 6 faiz oranıyla karşılaşıyor. Bu durumda toplam faiz 57 bin 587 TL olarak hesaplanıyor ve aylık geri ödemesi 13 bin 132 TL oluyor. Toplam geri ödeme tutarı 158 bin TL'yi aşıyor ve yıllık maliyet oranı yüzde 149 olarak belirleniyor.

Bu durum karşısında vatandaşlar büyük bir isyan içerisindeler. Faiz oranlarındaki bu hızlı artış, birçok kişinin maddi planlarını alt üst ediyor ve kredi çekme planlarını ertelemelerine neden oluyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.