Kredi Kartı Aidatlarında Büyük Zam: Tüketiciler Çözüm Arıyor

Kredi Kartı Aidatlarında Büyük Zam: Tüketiciler Çözüm Arıyor
 hozathaber.com Muhabiri
Son dönemde kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte bankalar, kredi kartı aidat ücretlerine yüzde 70'e varan zam yaptıklarını duyurdu.

Son dönemde kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte bankalar, kredi kartı aidat ücretlerine yüzde 70'e varan zam yaptıklarını duyurdu. Bu karar milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor ve tüketiciler aidat ücretlerini geri alabilmek için formülleri araştırmaya başladılar.

Yeni Dönem: Kredi Kartı Aidatlarına Fahiş Zam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamayla birlikte kredi kartı taksit uygulamasının kaldırıldığı bildirildi. Ancak bu kararın ardından bankalar, kart aidatlarına büyük oranda zam yaptılar.

Zam Oranları ve Uzmanların Uyarısı

2024 yılı itibariyle bankaların kredi kartı aidatlarına yüzde 70 zam yapmasıyla, aidat tutarları 400 lira ile 1500 lira arasında değişiklik gösterdi. Ancak, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun ATV Haber'e yaptığı açıklamaya göre, bu zammın hukuka aykırı olduğu belirtildi.

kredi-karti-aidatlarinda-buyuk-zam-tuketiciler-cozum-ariyorr.jpg

Hukuki Süreç ve Tüketici Hakları

Ağaoğlu, yapılan zammın hukuksuz olduğunu belirterek, bankaların tüketicilerle müzakere etmeden bu zammı uyguladığını ifade etti. Tüketicilere düşen ise bankalarla iletişime geçmek ve aidat ücretlerini geri almak için gerekli adımları atmaktır.

Aidat Ücretlerini Geri Alma Yolları

Tüketicilere, aidat ücretlerini geri alabilmek için bankaya yazılı başvuru yapmaları, tüketici hakem heyetlerine ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu'na şikayette bulunmaları öneriliyor. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de şikayette bulunulabilir. Eğer bir ay içerisinde sorun çözülmezse, her bir kart ücreti için bankalara uygulanacak idari para cezası 55 milyon liradır.

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.