Kredi Kartında Düzenlemede Sona Gelindi! 3 Vakte Kadar’ Diyerek Açıkladılar

Kredi Kartında Düzenlemede Sona Gelindi! 3 Vakte Kadar’ Diyerek Açıkladılar
 hozathaber.com Muhabiri
Kredi Kartlarına Düzenleme Yolda: Türkiye Bankalar Birliği Başkanı'nın Açıklamaları Gündemi Sarsıyor.

Kredi kartı kullanımının hızla arttığı bir dönemde Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın yaptığı açıklamalar, kart kullanıcılarını yakından ilgilendirdi. Çakar'ın, kredi kartları için taksit ve limit sınırlaması getirilmesi planının gündeme gelmesi, ekonomi gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Ekonomi Gazetecisi Hakan Güldağ, "Şimdi sonuna geliniyor. Seçime kadar olmayabilir ama üç vakte kadar ya kart başına harcama limiti azaltılacak, ya kredi kartı faizi artacak ya da taksitler azaltılacak" şeklindeki değerlendirmesi dikkat çekti.

2023 yılında kartlarla yapılan alışveriş harcamalarının 8 trilyon 241 milyar TL'ye ulaştığı ve kredi kartının payının 6 trilyon 699 milyar TL olduğu ifade edildi. Ancak, bir önceki yıla göre artış oranının yüzde 122'ye yükselmiş olması, konunun kritik bir hal aldığını gösteriyor. Kredi kartlarıyla yapılan harcamaların yüzde 75'inin peşin, yüzde 25'inin taksitli olarak gerçekleştiği belirtilirken, e-ticaretin taksitli alışverişlerdeki payının yüzde 53'e çıktığı ifade edildi.

kredi-karti-duzenlemesi.jpg

Ekonomi Gazetecisi Hakan Güldağ ve Ekonomist Ali Ağaoğlu'nun yaptığı değerlendirmelerde, kredi kartı kullanımındaki artışın temel nedenlerinden birinin bireylerin yüklenmesi olduğu vurgulanırken, önemli faktörlerden birinin de TL krediye erişim imkanının sınırlı olması ve şirketlerin kredi kartı kullanımına yönelmeleri olduğu ifade edildi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın kredi kartları için yapılacak düzenlemeye dair açıklamaları, milyonlarca kart kullanıcısını etkileyecek gibi görünüyor. Çakar'ın, "Kredi kartlarındaki enflasyon etkisini de yönetmek adına bir düzenleme olabileceği kanaatindeyim" ifadeleri, yakın gelecekte kart kullanıcılarına yönelik yeni düzenlemelerin beklendiğini gösteriyor.

Bu haber toplam 24 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.