Kritik Toplantıya Damga Vuran Sözler' Babanızın Parası Değil' Diyerek Uyardı

Kritik Toplantıya Damga Vuran Sözler' Babanızın Parası Değil' Diyerek Uyardı
 hozathaber.com Muhabiri
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Valilere Sert Uyarı: 'Harcadığımız Para Babamızın Değil, Milletin Parası

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kamuda tasarruf tedbirleri konusunda valilere uyarılarda bulundu. Şimşek'in, valilere yönelik tasarruf tedbirlerine riayet etmeleri ve harcamaları daha verimli yönetmeleri çağrısında bulunduğu belirtiliyor. Özellikle taşıt kullanımı ve tanıtım giderlerinde tasarruf yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Şimşek'in, "Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası" dediği iddia ediliyor.

togg.jpg

"MAKAM ARABALARINIZI SATIP TOGG ALABİLİRSİNİZ"

Toplantının ardından basına yansıyan bilgilere göre, Şimşek'in valilere yönelik bir önerisi de dikkat çekiyor. Bakan Şimşek'in, bazı valilerin Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u satın almak istediğini ifade ettiği ve "Makam araçlarınızı satıp, TOGG alabilirsiniz" dediği belirtiliyor.

bakansimsek.jpg

"HARCADIĞINIZ PARA MİLLETİN PARASI"

Bakan Şimşek'in konuşmasının toplantıya damga vurduğu ve sosyal medyada geniş yankı bulduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Şimşek'in, valilere mali disiplini sağlamada büyük rol düştüğünü belirterek tasarruf tedbirlerine sıkı uyum, harcamaların verimli yönetilmesi, kamu yatırımlarının yakından takibi, kayıtdışı ekonomiyle mücadele gibi konularda desteklerini beklediği kaydediliyor. Bu adımların kamu maliyesi hedeflerine ulaşmada kritik öneme sahip olduğunu vurguladığı ifade ediliyor.

ekonomi-bakani.jpg

Bu haber toplam 24 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.