Maaş Artışlarına Yönelik Yeni Düzenleme: Maaş Hesaplamasında Sistem Değişiyor

Maaş Artışlarına Yönelik Yeni Düzenleme: Maaş Hesaplamasında Sistem Değişiyor
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimzi dönemde memur ve emekli maaşı ile asgari ücret zammının gerçekleşen değil, hedef enflasyona göre yapılacağını duyurmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçmişte dile getirdiği hedef enflasyon temelli maaş artışı politikasının yeniden gündeme gelmesiyle birlikte, Temmuz ayı için maaş zamlarına dair dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Ekonomist Şenol Babuşcu, seçim sonrası yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli ve işçi maaşları ile asgari ücretin gelecek dönemin hedef enflasyonuna göre belirleneceğini ifade etti.

mehmet-simsek-sinyal-vermisti.jpg

Geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen maaş zamlarının yeterli bulunmamasıyla birlikte, gözler Temmuz zammına çevrildi. Memur, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Haziran enflasyonunun ardından yılın ikinci yarısındaki zamlı maaşlarını öğrenecekler. Resmi açıklamalara rağmen, asgari ücret zammının yanı sıra düşük işçi maaşlarına da bir artış yapılması bekleniyor.

MEHMET ŞİMŞEK SİNYAL VERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce belirttiği gibi, maaş artışlarının hedef enflasyona göre yapılacak olması, önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda, Temmuz ayı zammının ne kadar olacağı ve hangi kriterlere göre belirleneceği merakla bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ocak ayı enflasyonu yüzde 6,70 olarak açıklanmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın tahminlerine göre ise yıl sonu enflasyonunun yüzde 36, 2025 yılı sonu tahmininin ise yüzde 14 olması bekleniyor. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyondaki yükselişin asgari ücret artışının öngörülerin üzerinde gerçekleşmesiyle ilişkili olduğunu belirterek, maaş ayarlamalarının talep üzerindeki etkilerini yakından takip edeceklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.