Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Asgari Ücret Altında Emekli Maaşı Olmamalı

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Asgari Ücret Altında Emekli Maaşı Olmamalı
 hozathaber.com Muhabiri
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini vurgulayarak seyyanen zam talebinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini vurgulayarak seyyanen zam talebinde bulundu. Yalçın'ın bu açıklamaları, Türkiye'nin sosyal refahını ve emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik bir çağrı niteliği taşıyor.

Yalçın, Kızılcahamam'da düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuştu. Sendika olarak gelir adaleti ve vergi politikalarına dikkat çeken Yalçın, az kazananın az vergi ödemesi gerektiğini vurguladı.

Emekli Maaşlarında Güncelleme İsteniyor

Emeklilerin alım gücünü artırmak adına asgari ücret altında emekli maaşı olmaması gerektiğini savunan Yalçın, mevcut seyyanen zamın güncellenerek emeklilerin gelirlerine yansıtılmasını talep etti. Bu durumun, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

memur-sen-baskani-seyyanen-emekli-maas-zammi.jpg

Yalçın, mücadelelerinin sorunların çözülmesi ve yeni kazanımların elde edilmesi için olduğunu belirterek, herkesin saygın iş ortamlarında iyi bir ücretle yaşayabilmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin kalkınması ve milli gelirin artması için her türlü olumlu gelişmeye destek verdiklerini vurguladı.

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Değişmeli

Yalçın'ın açıklamaları arasında, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değiştirilmesi gerekliliği de yer alıyor. Bu çağrı, sendika haklarının güçlendirilmesi ve kamu görevlilerinin daha adil koşullarda çalışabilmesi için yapılan bir öneri olarak öne çıkıyor.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.