Memur Ve Emeklisinin Maaş Zammı Ne Zaman Belli Olacak? İşte Detaylar

Memur Ve Emeklisinin Maaş Zammı Ne Zaman Belli Olacak? İşte Detaylar
Yeni Yılda Asgari Ücret Belli Oluyor! Memur ve Emeklisinin Zam Oranı 3 Ocak'ta Netleşecek.

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin bu hafta duyurulması beklenirken, 3 Ocak 2024 Çarşamba günü, 2023 yılı aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkacak. Bu durum, milyonlarca memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranını belirleyecek.

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı, memur ve emeklilerin maaşlarına etki edecek. Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon oranının yüzde 33,66 olduğu belirlendi. 7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında, ocak ayında memurlar için öngörülen artış yüzde 15 olarak belirlenmişti.

memur-ve-emeklisinin-maas-zammi-ne-zaman-belli-olacakk.jpg

Kasım ayı itibarıyla enflasyon farkıyla birlikte maaş artışının yüzde 45 olacağı netleşti. Buna ek olarak, aralık ayı enflasyonu da hesaba katılacak. Kesin rakamlar, 3 Ocak'ta açıklanacak olan enflasyon rakamlarıyla birlikte ortaya çıkacak. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak. İşçi ve memurların beklentileri, enflasyon rakamlarının ardından netlik kazanacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.