Merakla Beklenen 2 Yılı Geri Ödemesiz 48 Ay Vadeli Kredi Desteği Şartları Ortaya Çıktı

Merakla Beklenen 2 Yılı Geri Ödemesiz 48 Ay Vadeli Kredi Desteği Şartları Ortaya Çıktı
 hozathaber.com Muhabiri
Genç Çiftlere Müjde: Evlilik Kredisi Yolda! Detaylar Açıklandı.

Genç çiftlere evlilik kredisi müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu kredinin detaylarını açıkladı. Buna göre, yeni yıl öncesinde yürürlüğe girmesi beklenen kredi, deprem bölgesinde pilot proje olarak başlayacak ve daha sonra genişletilecek. Krediden faydalanacak çiftlerin belirli kriterleri yerine getirmesi gerekecek. Bunlar arasında gelir ve yaş kriterleri bulunuyor. Ayrıca, suç kaydı olmamak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak da şartlar arasında yer alıyor.

merakla-beklenen-2-yili-geri-odemesiz-48-ay-vadeli-kredi-destegi-sartlari-ortaya-cikti.jpg

Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı'na katılım da gereklilikler arasında. Kredi, 2 yıl geri ödemesiz olarak sağlanacak ve sıfır faizle verilecek. Bunun için yönetmelik çıkartılması gerekiyor ve ilk etapta deprem bölgesindeki gençlere destek olmak hedefleniyor.

Aile ve Gençlik Bankası'nın 2024 başında faaliyete geçmesi planlanıyor ve başvurular dijital ortamda yapılacak. Kredi miktarı enflasyona endeksli olarak güncellenebilecek ve 4 yılda geri ödeme şartıyla sunulacak.

merakla-beklenen-2-yili-geri-odemesiz-48-ay-vadeli-kredi-destegi-sartlari-ortaya-ciktii.jpg

Düzenleme, sadece evlilik kredisi değil, aynı zamanda kadın emeğinin korunması ve genç girişimcilere de faizsiz kredi imkanı sağlayacak. Projenin pilot illeri olarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya belirlendi ve afetlerde eşini kaybeden genç çiftler de bu krediden faydalanabilecek. Bu kapsamda, evlik kredisinin miktarı, yaş kriteri ve deprem bölgesinde ikinci evlilik yapan gençler gibi detaylar düzenlemede yer almadı.

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.