Merkez Bankası Çalışma Başlattı! Kredilerde Yeni Düzenleme Resmen Masada

Merkez Bankası Çalışma Başlattı! Kredilerde Yeni Düzenleme Resmen Masada
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
EKK, Toplumsal Yatırım Notu Üzerinde Yoğunlaşıyor.

Ankara'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir kez daha hareketli saatler yaşanıyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Toplantının gözde gündem maddesi ise daha önce gündeme getirilen Toplumsal Yatırım Notu konusu oldu.

Toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Öncelikli Gündem: Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri ve Toplumsal Yatırım Notu

Toplantıda, Orta Vadeli Program (OVP) ve reform gündemiyle birlikte finansal okuryazarlığı artırmaya yönelik çalışmalar ele alındı. Özellikle, Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri'nde (YTAK) mevcut durum ve bankalara verilecek Toplumsal Yatırım Notu gibi konuların detaylı bir şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

adsiz-tasarim-2024-02-19t123614-622.jpg

Toplantı Sonrası Açıklama Bekleniyor

Toplantının sona ermesinin ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor. Toplumsal Yatırım Notu'nun detayları ve geleceğe dair planlar, kamuoyuyla paylaşılacak.

Sosyal Açıdan Önemli Alanlara Odaklanılıyor

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında gündeme gelen Toplumsal Yatırım Notu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından önemle vurgulanmıştı. Bu sistem, teknoloji gibi sosyal açıdan yararlı görülen konulara daha fazla kredi verilmesini sağlayacak bir düzenlemeyi öngörüyor.

Yılmaz, bu yeni sistemin bankacılık sektöründe öncelikli olarak belirlenen alanlara yönelik kredi verme sürecinde önemli bir değişiklik getireceğini belirtti. Bankaları, sosyal açıdan faydalı alanlara kredi vermeye teşvik edecek düzenlemelerin hayata geçirileceğini ifade etti. Bu adımların, büyüme performansına daha fazla esneklik kazandıracağını da vurguladı.

Detaylı düzenlemelerin, objektif kriterlere dayandırılacağını dile getiren Yılmaz, bu sürecin Merkez Bankası, Bankalar Birliği ve bankalarla birlikte yürütüldüğünü belirtti.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.