Milyonlar Bekliyor! Emekli İkramiyesine Zamda 'ŞUBAT SONU' Detayı Belli Oldu

Milyonlar Bekliyor! Emekli İkramiyesine Zamda 'ŞUBAT SONU' Detayı Belli Oldu
 hozathaber.com Muhabiri
Emekli Maaşlarına Yüzde 49,25 Zam: Bayram İkramiyelerinde 2 Bin Lira Yerine 5 Bin Lira Önerisi Gündemde

Memur, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi ve en düşük emekli aylığı 7.500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Bu gelişmenin ardından gözler, emekli ikramiyelerine çevrildi. Seçim öncesi emekli maaşlarına yeni bir ek zam konuşulurken, hükûmetin Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyeleri artırmaya hazırlandığı öğrenildi. AK Parti kaynakları, bu konuda şubat sonu ve martın ilk haftasını işaret etti.

maas-zammmm.jpg

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, 2024 yılı 'Emekliler Yılı' olarak ilan edilmesiyle, atılacak ilk adım bayram ikramiyeleriyle ilgili olacak. Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar konuşuluyordu. Hükûmetin değerlendirmeleri sonucunda, emeklilere bayramlarda ödenen 2 bin liralık ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılması gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, hem hükûmet hem de AK Parti cephesinde bu konuda bir konsensüs oluştu. Ekonomi yönetimi ile emekli ikramiyelerinin artırılması konusunda uzlaşma sağlandı. Ancak, bayram ikramiyelerinin artırılması için TBMM'den kanun çıkması gerekiyor. AK Parti kaynakları, mahallî seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini, ancak bir artış olacaksa bayram ikramiyeleriyle ilgili kanun teklifinin bu tarihten önce Meclis gündemine gelebileceğini belirtti.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.