Milyonları İlgilendiriyor! Vergilere Düzenleme Gelecek mi?

Milyonları İlgilendiriyor! Vergilere Düzenleme Gelecek mi?
 hozathaber.com Muhabiri
Milyonları İlgilendiren Vergi Düzenlemeleri: 2024'te KDV Oranları Artacak mı? Bütçe Gelirleri ve Yeni Vergi Politikaları Gündemde.

Milyonları ilgilendiren vergi düzenlemeleri gündemde! 2024 yılında katma değer vergisi (KDV) oranlarında artış yaşanacak mı? Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ayrılan ödenek miktarları nedir? HaberTürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas ve HaberTürk TV Ekonomi Müdürü Zeliha Saraç, bütçe gelir rakamları ve vergi düzenlemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2024 yılında KDV oranlarına dair yapılan spekülasyonlar hakkında konuşan Yavuz Barlas, "2024'te ya KDV'de bir performans artışı yapacağız ya da ciddi şekilde farklılıklar görebiliriz gibi bir his doğdu içime. Oranlar yükseliyor. En az 3 puanlık artış var." ifadesini kullandı.

Zeliha Saraç ise Hazine ve Maliye Bakanı Cevdet Yılmaz'ın vergi tahsilatlarına odaklanacaklarını belirttiğini aktararak, "KDV tarafında diye mi sorduk doğal olarak. Tahsilat tarafını diyor. 'Kurumlar ve gelir vergisiyle ilgili asıl amacımız oradaki vergilerin tahsilatı. Oranlarla ilgili bir şey söylemiyorum' dedi. Kurumlar ve gelirler vergisinde bir değişiklik yapmayacaklar anladığım kadarıyla. Bunların tahsilatı konusunda düzenlemeler gelebilir. Vergi gelirleri artacak demek. Yeni vergiler demiyorum." şeklinde konuştu.

kdv-artacak-mi.jpg

KDV oranları artacak mı?

Barlas, Bakan Yılmaz'ın asıl vurgusunun dolaylı vergilerde olduğunu belirterek, "Dolaylı vergiler çok fazla diye. ÖTV'si, KDV'si... Biz gelirden vergi alacağız demek istiyor. Bunlar geleceğe dönük bir temenni. Yoksa gelecek sene yine Kurumlar Vergisi'nden değil daha çok KDV'den vergi toplayacağız. Üçte biri KDV zaten. Zaten oranlar arttırıldı. Bu oranların 20'den 25'e çıkmasını beklemiyorum ama ithalatta da bazı ek vergiler getirildi KDV ile ilgili. Ama KDV'si düşük olan alanlarda ek bir vergi gelir mi gelmez mi merak ediyorum. En az bütçede 3 puanlık bir KDV tahsilatı artışı var." dedi.

kdv-artacak-mii.jpg

Zeliha Saraç, "20, 25 olmamakla birlikte bazı kalemlerde yükseltileceğini anladım ben." yorumunu yaparak, vergi düzenlemelerinin gelirleri artırma amacını taşıdığını ifade etti.

Vergi politikalarındaki olası değişiklikler ve 2024 bütçe gelirlerindeki artışlar gündemi meşgul ederken, kamuoyu vergi oranlarındaki herhangi bir değişikliğe dair gelecek açıklamaları takip etmeye devam edecek.

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.