Ne Yapacaklarını Şaşırdılar! Günlük 1500 TL'ye Eleman Bulamıyorlar

Ne Yapacaklarını Şaşırdılar! Günlük 1500 TL'ye Eleman Bulamıyorlar
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Yeni Yılda Yevmiyeler İki Katına Çıktı, Ancak Pazarcı Esnafı Eleman Bulamıyor.

2024'ün başlamasıyla birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların yanı sıra yevmiyelerde de önemli artışlar yaşandı. Ancak, özellikle pazar esnafı, bu artışlara rağmen önemli sorunlarla karşı karşıya. Günlük yevmiyeler neredeyse iki katına çıkmış olsa da, müşteri şikayetleri ve eleman bulma sorunları sektördeki dertlerin devam ettiğini gösteriyor.

eleman-bulma.jpg

Eleman Bulma Sorunu

Pazarcı esnafı, günlük 1500 TL'ye çalışacak eleman bulamamaktan şikayetçi. Bu durumu, artan maliyetlerin kendilerini zorladığına bağlayan esnaf, aylık 30 bin TL maaşla çalıştıracak nitelikli eleman bulmanın zor olduğunu ifade ediyor. Eleman sıkıntısına çözüm olarak ise eş, dost, akraba gibi yakın çevrelerden destek almayı düşünüyor.

Maliyet Artışları ve Kar Marjı Düşüşü

Tezgah sahipleri, maliyetlerin artmasıyla birlikte kar marjlarının düştüğünden dert yanıyor. Günlük 1500 TL yevmiyenin yüksek olduğunu düşünen pazarcı esnafları, işçi, mazot, poşet gibi kalemlerdeki yüksek giderlerin kendilerini olumsuz etkilediğini belirtiyor.

eleman-bulma-maas.jpg

Müşteri Şikayetleri ve İşçi Memnuniyetsizliği

Müşteriler, pazardaki fiyat artışlarından şikayet ederken, işçiler de verilen yevmiyelerin iş şartlarını karşılamadığını savunuyor. Sabah erken kalkma, indir bindir yapma, müşteri ile ilgilenme gibi zorlu şartlar altında çalışan işçiler, yevmiye fiyatlarının yeterli olmadığını ifade ediyor.

eleman-pazar.jpg

Mikrofon uzatılan tezgah sahipleri, günlük kontak çalıştırmanın 12 bin TL'ye kadar gittiğini belirterek sektördeki zorlukları dile getirdi. Bu haber, yeni yılda artan maliyetler ve eleman bulma sorunlarına odaklanarak pazar esnafının yaşadığı zorlukları ortaya koymaktadır.

pazar.jpg

Bu haber toplam 15 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.