Öğlen Arasında Bile Alıyorlar! Altın Fiyatlarında Yeni Tahmin Belli Oldu

Öğlen Arasında Bile Alıyorlar! Altın Fiyatlarında Yeni Tahmin Belli Oldu
 hozathaber.com Muhabiri
Altın Fiyatları Geçen Haftayı Ekside Tamamladı: Yatırımcılar Gram Altına Yöneliyor.

Geçtiğimiz hafta düşüş yaşayan altın fiyatları, ons altındaki değer kaybının etkisiyle geriledi. Kapalıçarşı piyasasında gram altın da düşüş yaşadı. Kuyumcular, yatırımcıların özellikle gram altına talep gösterdiğini belirtirken, uzmanlar da altının gram fiyatının 3000 TL'ye kadar çıkabileceği tahmininde bulundu.

Ons altın fiyatındaki düşüşü tetikleyen etmenler arasında, merkez bankalarının faiz kararlarındaki belirsizlikler öne çıkıyor. Geçen haftayı yüzde 0,5 değer kaybıyla tamamlayan ons altın, 2 bin 19 dolar seviyelerinde işlem gördü. Yurt içinde ise gram altın fiyatları yüzde 0,10'luk kayıpla 1.967 liraya gerilerken, Cumhuriyet altını da yüzde 0,14'lük düşüşle 13.220 liraya indi.

oglen-arasinda-bile-aliyorlar-altin-fiyatlarinda-yeni-tahmin-belli-olduu.jpg

Önümüzdeki hafta, özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı faiz kararı oldukça kritik hale geldi. Fed'in faiz kararı öncesinde, küresel piyasalarda "yumuşak iniş" beklentilerinin etkisiyle pozitif bir seyir izlendi. Analistler, gelecek haftanın öne çıkan gündem maddesinin Fed'in faiz kararı olduğunu vurguluyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının gram fiyatı için 3000 TL tahmininde bulunarak, "Fed’in faiz kararına kadar alım fırsatları devam edecek. Gram altında 2040 TL, ons altında 2000 dolar destek seviyesi olacak. Şubat ayı itibarıyla yönünü yukarıya çevirebilir. Yükselişler kaldığı yerden devam edecek. Her ay yeni bir rekor tazeleyen altın fiyatı karşınızda olacak" ifadelerini kullandı. Bu değerlendirmeler, yatırımcıları altın piyasasındaki gelişmeleri yakından takip etmeye yönlendiriyor.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.