Otomobil sektöründe yeni dönem başladı! Dizel araçlar elektrikli otomobile dönüşecek… Sıfır emisyon projesi devrede

Otomobil sektöründe yeni dönem başladı! Dizel araçlar elektrikli otomobile dönüşecek… Sıfır emisyon projesi devrede
Birçok ülke yönetimi ‘sıfır emisyon’ hedeflerini yerine getirebilmek amacı ile çeşitli projeler üzerinde çalışmaya devam ederken bir haber de otomobil sektöründen geldi. İşte gelişmelere dair ayrıntılar…

Pandemi dönemi itibari ile ortaya çıkan ve şu an salgın kontrol altına alınmış olmasına rağmen etkilerini hissettiren çip krizi, ülkelerin stratejilerinde değişikliğe yol açtı. Özellikle otomobil sektöründe ciddi hasarlara yol açan bu krizin ardından ileri vadeli hedeflerini öne çeken ülke yönetimleri, ‘sıfır emisyon’ projelerini devreye almaya başladı.

Çevre kirliliğine sebep olan etkenlerin başında gelen hava kirliliğinin çoğunluk ile benzinli ve dizel araçlardan kaynaklandığını belirten yöneticiler, bu kapsamda elektrikli otomobil üretimlerini hızlandırmaya başladı. Ülkemizin de Togg T10X ile dahil olmuş olduğu piyasada hareketlilik sürerken dizel araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Sıfır emisyon hedefleri kapsamında dizel araçların elektrikli otomobillere dönüştürüleceği ve bu kapsamda da yeni çalışmaların planlandığı öğrenildi. Peki, sıfır emisyon projesi nedir? İşte ayrıntılar…

SIFIR EMİSYON PROJESİNİN AYRINTILARI

thumbs-b-c-0c003eff544a7287c02732e8014fd47e.jpg

Sıfır emisyona sahip olan elektrikli otomobiller hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde yoğun bir talep ile karşılaşmaya başladı. Artan elektrikli otomobil satışları tüketicilerin ilgili otomobil grubundan memnun olduklarını gözler önüne sererken sıfır emisyon projesi de sık sık sorgulanmaya başlandı.

Sıfır emisyon projesi kapsamında ülkemizde, Avrupa’da ve diğer bölgelerde elektrikli otomobil üretiminin ve dolayısı ile kullanımının artırılması hedefleniyor. Böylelikle çevreye zarar veren bileşenlerden uzaklaşılacak ve sürdürülebilirlik yolunda önemli adımlar atılmış olacak.

DİZEL ARAÇLAR DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Sıfır emisyon hedefi kapsamında direkt olarak elektrikli otomobil üretimlerine yoğunlaşılırken bu süreçte artan batarya maliyetleri üreticileri alternatif çözümlere yöneltti. Maliyetleri en aza indirmek isteyen üreticilerin, şu süreçte dizel araçlar üzerinde çalışmaya başladıkları öğrenildi.

Sıfır emisyon projesi kapsamında yaşanan son gelişmeye göre Fransa’nın Lyon şehrinde bir araç fuarı düzenlendi. Qinomic, dizel motora sahip olan ticari bir aracı elektrikli otomobile dönüştürdü. Ayrıca Citroen’in Jumpy’i de elektrikli otomobile çeviren firma, aracın 50 bin euro olan mevcut satış fiyatının bu değişim sonrasında 25 bin euroya düşürüldüğünü ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.