PTT’ye giden 3300 TL’yi kapıyor: Aylık kazancınız bu tutarın altındaysa hemen PTT’ye koşun!

PTT’ye giden 3300 TL’yi kapıyor: Aylık kazancınız bu tutarın altındaysa hemen PTT’ye koşun!
PTT, maddi durumu yeterli olmayan kişilere yönelik ödemeler yapmaya devam ediyor. Bu ödemeler kapsamında vatandaşlara, 3300 TL verileceği açıklandı. Kimler bu ödemeden yararlanacak?

Maddi durumu yeterli olmayan kişilere yönelik yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaya devam ediyor. Bakanlık ödeme için kazancın belli bir tutarın altında olmasını istiyor. Maddi yardım almak için belirtilen gelir tutarı, her yıl değişir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ödemeler, PTT’ye yatırılır. Sosyal yardıma hak kazananlar, kimlik belgeleri ile PTT’den ödeme alabilir. PTT tarafından 3300 TL sosyal yardım ödemesi yapılacağı belirtildi. Bu ödemeyi almak isteyenler, belirtilen şartları sağlamalıdır.

AYLIK GELİRİN 3500 TL’NİN ALTINDA OLMASI GEREKİR

1519097.jpg

3300 TL tutarındaki yardımdan yararlanmak isteyenlerin aylık gelirine bakılır. Aylık gelir, 3500 TL’nin altında olmalıdır. Aynı zamanda 18 yaşından büyük olmak da şartlardan biridir. Yardım talebinde bulunanların sosyal güvencesi bulunmamalıdır.

3300 TL tutarındaki yardıma başvurmak isteyenler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına müracaat edebilir. Bunun yanı sıra e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabilir. E-Devlet üzerinden sosyal yardım başvuru formu doldurulmalıdır. Bu sayede 3300 TL tutarındaki yardımdan ve diğer desteklerden faydalanılır.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA DESTEK OLUNACAK

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak isteyen devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla çeşitli yardımlar gerçekleştiriyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler için özel yardımlar sunulur.

Yardım için yapılan başvurular, bakanlık tarafından değerlendirilir. Bakanlık, yardım alacak kişilerin belirlenmesi için yerinde inceleme yapar. Bunun yanı sıra evrak üzerinden de inceleme yapılır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının aynı anda farklı yardımlarından yararlanılabilir. Çok sayıda yardım alarak maddi olanaklar genişletilebilir. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen tutarlar, yıllar içerisinde değişir. Ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yardım tutarları artırılır.

Kişilerin maddi durumunda bir iyileşme olması halinde yardımlar kesilir. Maddi durumu yerinde olmayanlar 3300 TL yardım almak için gerekli evraklarla başvurusunu yapmalıdır. Başvuru sonrasında kısa süre içerisinde ödemeler yapılır.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.