SGK Açıkladı: Emeklilere Maaş Farkı 26 Ocak'ta Yatırılacak

SGK Açıkladı: Emeklilere Maaş Farkı 26 Ocak'ta Yatırılacak
 hozathaber.com Muhabiri
SGK'dan Emeklilere Müjdeli Haber: Maaş Farkları 26 Ocak'ta Yatıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklama ile emekli sandığı (4C) kapsamında olan vatandaşların beklediği maaş farkı ödeme tarihi belli oldu. SGK, Emekli Sandığı'ndan aylık alanların ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerinin ek ödemelerinin 26 Ocak'ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Emeklilere Ek Zam Ödemesinde Detaylar: Aylıklarını her ay alan emeklilere, 1 aylık tutarında ek ödeme yapılacak. Üçer aylıklar halinde aylıklarını alanlara ise kasım-aralık-ocak döneminde 1 aylık, aralık-ocak-şubat döneminde 2 aylık, ocak-şubat-mart döneminde ise 3 aylık tutarında aylık farkı verilecek.

sgk-acikladi-emeklilere-maas-farki-26-ocakta-yatirilacakk.jpg

Toplamda 2 milyon 481 bin 769 kişiye 19,3 milyar TL fark tutarı ödenecek.

Harp ve Vazife Malullerinin Ek Ödemeleri

SGK'nın açıklamasına göre, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu'nun ek 79. maddesi uyarınca, yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlara ek ödeme yapılacak. Bu kapsamda aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödenmektedir.

5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık alan 59 bin 33 kişiye de ödeme yapılacak. Toplam ödeme tutarı 992,9 milyon TL olup, hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödemelerine başlanacaktır.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.