SGK Uzmanı Tarih Verdi! En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücret Kadar Olacak

SGK Uzmanı Tarih Verdi! En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücret Kadar Olacak
 hozathaber.com Muhabiri
Emekli maaşı ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamların ödeneceği tarihi açıkladı.

Emekli maaşlarına yönelik alınan ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı ve çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamların ne zaman ödeneceğine dair açıklamalarda bulundu. Bu kararla birlikte emeklilerin kök maaşlarına ek zamlar yapılırken, bir diğer ek zam iddiası da gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, seçim öncesine işaret ederek, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılacağını belirtti.

Resmi Gazete'de yayımlanan ek zamlarla SSK ve Bağkur emeklileri için zam oranları memur emeklileri ile eşitlendi. En düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi. Ancak, ek zamlar henüz hesaplara yatmamışken, en düşük emekli maaşının daha da yükseltileceği yönünde kulisler konuşulmaya devam ediyor.

sgk-uzmani-tarih-verdi-en-dusuk-emekli-ayligi-asgari-ucret-kadar-olacakk.jpg

Dilek Ete, Sözcü TV yayınına katılarak, "Şubatın ilk haftasında en geç aradaki farklar ödenecek. 10 bin TL'nin altında aylık alanların aylıkları 10 bin TL'ye tamamlanacak ve ocak ayında almadıkları farkı şubat ayının ilk haftasında alacaklar. En düşük SSK, Bağkur emeklisinin alacağı maaş 10 bin TL" açıklamasında bulundu.

Ete ayrıca, "Emekli aylıklarının baştan sona yenilenmesi lazım. Şu anda yaşadığımız sıkıntının nedeni sadece enflasyon değil." değerlendirmesini yaparak, gelecekte emeklilere yönelik başka bir zam olup olmayacağına dair beklentilerini dile getirdi. 5510 sayılı kanunun getirdiği düzenlemelerin, 2000 sonrası emeklilere de bir intibak, seyyanen zam yapılması gerektiğini vurgulayan Ete, Cumhurbaşkanı'nın bu konuda bir açıklama yaparak emeklilere daha fazla destek sağlayacağını belirtti.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılacağı iddiasını da dile getiren Ete, "Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, 'Bu yılı Emekliler Yılı ilan ediyorum' dedi. Bunu nasıl dağıtacak bilmiyorum, belediye başkan adaylarına emekliler geçinemediklerini söylüyor. Seçim öncesi kesinlikle bir düzenleme gelecek." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.