TCMB'nin Haftalık Para ve Banka İstatistikleri Açıklandı: Döviz Rezervleri Azalırken Altın Rezervleri Arttı

TCMB'nin Haftalık Para ve Banka İstatistikleri Açıklandı: Döviz Rezervleri Azalırken Altın Rezervleri Arttı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 15 Mart haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 636 milyon dolar azalışla 127 milyar 897 milyon dolara geriledi.

Döviz Rezervlerinde Azalış: 15 Mart tarihine kadar olan dönemde, TCMB'nin brüt döviz rezervleri 2 milyar 894 milyon dolarlık bir düşüş yaşadı. 8 Mart'ta 77 milyar 785 milyon dolar olan döviz rezervleri, bu dönemde 74 milyar 891 milyon dolara geriledi.

Altın Rezervlerinde Artış: Ancak aynı dönemde altın rezervleri 258 milyon dolarlık bir artış kaydetti. 15 Mart itibarıyla altın rezervleri, 52 milyar 748 milyon dolardan 53 milyar 6 milyon dolara yükseldi.

Toplam Rezervlerdeki Değişim

Toplam Rezervlerde Düşüş: Merkez Bankasının toplam rezervleri, 15 Mart haftasında bir önceki haftaya kıyasla 2 milyar 636 milyon dolarlık bir düşüş yaşadı. Toplam rezervler, 130 milyar 533 milyon dolardan 127 milyar 897 milyon dolara geriledi.

Ekonomik Değerlendirme

Bu veriler, Türkiye'nin döviz ve altın rezervlerindeki değişimleri gösteriyor. Döviz rezervlerindeki azalış, uluslararası finansal piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişimlerle ilişkilendirilebilir. Ancak altın rezervlerindeki artış, altın fiyatlarındaki yükseliş ve döviz rezervlerindeki azalışa karşı bir denge unsuru olarak değerlendirilebilir. TCMB'nin rezerv politikaları ve piyasalardaki gelişmeler, ekonomi ve döviz kurları üzerinde önemli etkilere sahip olmaya devam edecek.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.