Tunceli’de altına yatırım yapanın yüzü güldü: Altın fiyatları rekora koştu! Wall Street’ten öyle bir açıklama geldi ki…

Tunceli’de altına yatırım yapanın yüzü güldü: Altın fiyatları rekora koştu! Wall Street’ten öyle bir açıklama geldi ki…
 hozathaber.com İnternet Editörü
Altın, dolar kuru ve ons altının etkisiyle haftanın ilk günlerinde tarihi seviyelere ulaştı. Tunceli’de neye yatırım yapacaklarına karar veremeyen yatırımcılar için son analiz haberimizde.

Haftanın ilk günlerinde altında devam eden yükseliş rekorla sonuçlandı. Gram altın 1.894 TL’yi, ons altın ise 2 bin doları gördü. Fed’in para politikasında gevşemeye gideceği beklentisi altını destekledi.

Piyasalar, Fed’in tutanaklarını ve gelecek haftaki verileri yakından izliyor. Wall Street analistleri ise altının kısa vadede nasıl bir performans göstereceğine dair tahminlerde bulundu. İşte o açıklamalar.

ALTIN PİYASASINDA REKORLAR DEVAM EDİYOR

64c0d347c062e3e0ebe4d67f.webp

Gram altın, çarşamba gününe rekor seviyelerden giriş yaptı. Ekranlarda 1.851 lirayı aşan altın, Kapalıçarşı’da 1.894 TL’ye kadar çıktı. Çeyrek altın 3.059 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.235 liradan alıcı buldu. Ons altın da 2 bin dolar sınırını zorladı. Altın, Ekim ayında %7,3 oranında değer kazandıktan sonra Kasım ayında da %0,9 artış gösterdi. Ons altın şu anda 2 bin dolar civarında seyrediyor.

Altın fiyatlarını yükselten en önemli faktör, Fed’in para politikasında yumuşama sinyalleri vermesi oldu. Fed’in aralık ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceği, mart ayında ise faiz indirimine gideceği beklentisi piyasalarda hakim. Analistler, Fed’in ekonomide yumuşak inişi sağlamak için elinden geleni yapacağını, bu durumun da enflasyon ve resesyon risklerini azaltacağını belirtiyor. Bu da varlık fiyatlarını olumlu yönde etkiliyor.

WALL STREET ANALİSTLERİ ALTIN İÇİN NE DİYOR?

Altın piyasasının geleceğine dair tahminlerde bulunan Kitco, 12 Wall Street analistinin katıldığı bir anket düzenledi. Ankete göre, üç uzman altının yükseliş trendini sürdüreceğini düşünüyor. Bir uzman ise altın fiyatlarında düşüş bekliyor. Geri kalan sekiz uzman ise altın fiyatlarında önemli bir değişiklik olmayacağını öngörüyor.

NCM Investment’in günlük altın bülteninde yer alan bilgilere göre, ons altın salı gününü %1,07 oranında artışla 1999 dolardan kapattı. Gün içinde 1977-2007 dolar arasında dalgalanan altın, Fed’in tutanaklarında üyelerin sıkı para politikasına devam edeceklerini belirtmelerine rağmen yükselişini korudu. ABD 10 yıllık tahvil getirileri ise 4,39’dan düşük seviyeden kapanış yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.