Tunceli'de trafik cezaları katlandı! O hatayı yapanın cebinden 20 bin TL çıkacak... Aman dikkat

Tunceli'de trafik cezaları katlandı! O hatayı yapanın cebinden 20 bin TL çıkacak... Aman dikkat
Yüzde 58,46’lık yeniden değerleme oranının yürürlüğe girmesi ile birlikte trafik cezaları yeniden hesaplandı. Yetkililer, 2024 zamlı trafik cezaları fiyat listesini paylaştı. İşte ayrıntılar…

ÜFE verilerinden yola çıkılarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından %58,46 olarak hesaplanan yeniden değerleme oranı, yasalaştı. Yeni tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren oranın ardından ödeme kalemlerinin yeni fiyatları belli oldu.

Vergilerden harç bedellerine kadar pek çok ödeme kalemini etkileyen yeniden değerleme oranı, trafik cezalarını da güncelleyecek. Bu kapsamda Tunceli’de ve diğer illerde araç sahiplerine fahiş cezalar kesilecek. Uzmanlar, yeni dönem trafik cezalarının miktarlarını tek tek hesaplayarak araç sahiplerine bildirdi.

SAHTE PLAKALARA REKOR CEZA KESİLECEK

trafikte-yeni-donem-20-bin-tl-1697190363-y84bam.webp

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimi tarafından düzenlenen tebliği, yeni tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın yürürlüğe girmesinin ardından trafik cezalarında köklü bir değişikliğe gidileceği kesinleşmiş oldu.

Tunceli’de ve diğer illerde direksiyon başına geçen sürücüleri uyaran uzmanlar, yüzde 58,46’lık artışın tüm ceza kalemlerini etkileyeceğini bildirdi. Bu kapsamda sahte plaka kullanımı için ödenmesi gereken ücretin 20 bin 302 TL’yi bulacağı da kayda geçti.

Yeni zam ile birlikte 2024 Ocak ayı itibari ile uygulanmaya başlanacak olan bazı ceza tutarları şu şekilde hesaplandı:

  • İlk kez alkollü olarak yakalanan sürücülere: 4 bin 64 TL
  • İkinci kez alkollü olarak yakalanan sürücülere: 5 bin 96 TL
  • Hız sınırını yüzde 10 ila yüzde 30 aralığında ihlal edenlere: 51 TL
  • Hız sınırını yüzde 30 ila yüzde 50 aralığında ihlal edenlere: Bin 979 TL
  • Hız sınırını yüzde 50’den fazla aşanlara: 4 bin 64 TL

15 GÜN AVANTAJI DEVAM EDECEK

Zamlı trafik cezalarını yayınlayan uzmanlar, yeni döneme ilişkin önemli bir bilgilendirmede de bulundu. Bir süredir olduğu gibi 2024 yılında da erken ödeme avantajının devam edeceğini belirten uzmanlar, detayları paylaştı.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre trafik cezaları 15 gün içerisinde ödenirse indirim söz konusu olacak. Sürücüler, ceza tutarının yüzde 25’inden muaf tutulacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.