Tunceli’de Ziraat Bankasında yoğunluk! Bankadan 1 milyon liralık konut kredisi…. Ödeme tablosu açıklandı

Tunceli’de Ziraat Bankasında yoğunluk! Bankadan 1 milyon liralık konut kredisi…. Ödeme tablosu açıklandı
 hozathaber.com İnternet Editörü
Ziraat Bankası, ev sahibi olmak isteyen müşterilerine yönelik konut kredisi faiz oranlarını güncellediğini duyurdu. Oranları duyan Tuncelili vatandaşlar bankaya akın etti.

Konut kredisi faiz oranları, ev almak isteyenlerin en çok dikkat ettiği konulardan biridir. Faiz oranları, kredi tutarı, vade süresi ve aylık taksit miktarını belirler. Faiz oranları yükseldikçe, kredi maliyeti de artar. Bu nedenle, konut kredisi almadan önce faiz oranlarını iyi araştırmak gerekir.

Ziraat Bankası’nın güncellediği faiz oranlarına göre, 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi alan bir müşterinin aylık ne kadar taksit ödeyeceği belli oldu. Bu kredinin yıllık maliyet oranı da ortaya çıktı. Haberimizde yer alan oranlar, bankanın kendi web sitesinde yer alan konut kredisi hesaplama aracı ile elde edilmiştir. İşte detaylar.

KONUT KREDİSİ ALMAK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİ?

resized-df7a6-996fead21501064.jpg

Ev sahibi olmak denildiğinde ilk akla gelen bankalardan konut kredisi almaktır. Ancak, konut kredisi almak için bazı şartları yerine getirmek ve bazı adımları takip etmek gerekir. İşte konut kredisi almak için yapmanız gerekenler:

Öncelikle, kredi ödeme gücünüzü belirleyin. Gelir ve gider durumunuzu, tasarruf ve borç miktarınızı, kredi notunuzu ve diğer finansal faktörleri göz önünde bulundurun. Ne kadarlık bir kredi alabileceğinizi ve ne kadarlık bir taksit ödeyebileceğinizi hesaplayın. Sonra, kredi bütçenizi oluşturun. Kredi bütçeniz, kredi taksitlerinizin yanı sıra, aylık yaşam masraflarınızı, acil durum fonunuzu ve diğer harcamalarınızı da içermelidir. Kredi bütçeniz, hem gerçekçi hem de sürdürülebilir olmalıdır.

Ardından, farklı bankaların konut kredisi seçeneklerini karşılaştırın. Faiz oranları, vade süreleri, dosya masrafları, sigorta ücretleri ve diğer kredi koşulları bankadan bankaya değişebilir. Size en uygun kredi seçeneğini bulmak için bu faktörleri dikkate alın.

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Banka, 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi için uyguladığı faiz oranını %3,79 olarak belirledi. Bu oran, daha önce %3,69 olarak uygulanıyordu. Bu değişiklik, konut kredisi kullanmak isteyenlerin geri ödeme planlarını etkileyecek.

Bankadan 1 milyon lira kredi çeken bir vatandaşın aylı geri ödemesi gereken taksit tutarı 38.341,58 TL’dir. Kredinin yıllık maliyet oranı ise % 57.0383’tür.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.