Tuncelili altın yatırımcısı için uzman isimden rekor fiyat tahmini geldi! “Bu bölge takip edilmeli”

Tuncelili altın yatırımcısı için uzman isimden rekor fiyat tahmini geldi! “Bu bölge takip edilmeli”
 hozathaber.com Muhabiri
Merkez Bankası’nın sürpriz faiz kararı sonrasında altın fiyatları da yeniden yükselişe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni rekor seviyelere işaret etti. İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün Kasım ayı Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı ile birlikte Kasım ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası son 5 ayda olduğu gibi Kasım ayında da politika faizinde artışa gitti. Alınan karar doğrultusunda, piyasa beklentilerinin de üstüne çıkarak Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artırdı ve faiz seviyesini yüzde 40’a çıkardı.

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında altın fiyatları da yukarı yönlü harekete geçti. Piyasalarda Merkez Bankası’nın faizi 250 baz puan artıracağı yönünde oluşan beklenti sonrası sürpriz bir şekilde daha yüksek gelen faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında da yeniden yükselişler görüldü. Öte yandan küresel piyasalarda ons altın fiyatının 2.000 dolar seviyesini zorlaması ile birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altın piyasasını değerlendirdi ve yeni rekorlara işaret etti. İşte detaylar…

ONS ALTIN FİYATINDA YÜKSELİŞ

63bd90d17674f2e3f1f69f1f.webp

ABD’den gelen haberler ve gelişmeler ile birlikte dolar, küresel piyasalarda zayıflamaya başladı. Dolarda görülen zayıflama ile birlikte küresel piyasalarda ons altın ise güç kazandı. ABD tahvil faizinin etkisi ile baskılanarak düşüşe geçen ons altın, buna rağmen 2.000 dolar seviyesine yakın bölgede mücadelesini sürdürüyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı değerlendirmede, “Ons altın Kasım ayında 3. kez 2.006 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ama bu direnç seviyesini kıramıyor. 1.960 - 2.030 dolar seviyesi! Bu bant aralıklarını takip etmeye devam ediyorum. Eğer yine geniş bant aralığına odaklanmak gerekirse aşağıda 1.930 dolar destek seviyesi yine bulunmakta” dedi.

“GRAM ALTIN YATIRIMCISI BURAYI TAKİP ETMELİ”

Gram altın fiyatlarını değerlendiren Memiş, “Serbest piyasalarda gram altın TL fiyatında sık sık ifade ettiğim ‘Yakında 1.900’lü rakamları konuşacağız’ öngörümüz yine gerçekleşmiş oldu. Yine gram altında ons altın nedenli bir geri çekilme olabileceğini belirtmiştim.

Burada 1.857 lira destek seviyesini takip etmekte fayda var veya 1.957 dolar - 1.960 dolar seviyesinin altındaki gram altın o gün kaça tekabül ediyorsa oradan giriş yapmanın avantajlı olabileceğini söyleyebilirim. Gram altın yatırımcısı ons altını yakından takip etmeli” dedi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.