Tuncelili emekliler havalara uçacak! Kök maaş uygulaması değişiyor... Kademeli artışlar yolda!

Tuncelili emekliler havalara uçacak! Kök maaş uygulaması değişiyor... Kademeli artışlar yolda!
Maaş zamlarının açıklanmasını dört göz ile bekleyen emeklilere, kulislerden yeni bilgiler geldi. Konuşulanlara göre ‘kök ücret’ uygulamasında değişikliğe gidilecek. Peki, emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

11- 14 Kasım 2023 tarihleri arasında 5 bin TL’lik Cumhuriyet ikramiyesine kavuşan emekliler, gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorlar. İlk etapta yalnızca çalışmayan emeklilere verileceği söylenen ikramiye ödemesi ani bir karar ile çalışan emekliler için de devreye girdi. Yakın zaman içerisinde ilgili ödemelerin yatırılması beklenirken 2024 zamlarına ilişkin bir gelişme yaşandı.

Temmuz ayında açıklanan yüzde 25’lik maaş zammından ötürü hayal kırıklığı yaşayan emekliler, gözlerini yeni dönem zamlarına çevirdi. Ek olarak nisan ayında 7 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan asgari tutarda bir değişiklik yapılmasını da bekleyen emeklilerin heyecanlı geri sayımları devam ederken kulislerden yeni bilgiler geldi.

Yapılan zamların kök ücrete yansıtılmasından ötürü en düşük maaş tutarları güncellenmeyen emekliler için işin uzmanlarından önemli tüyolar geldi. Edinilen bilgilere göre hükümet yetkilileri kök ücret uygulamasını değiştirmek üzere harekete geçti.

EMEKLİLERE KÖK ÜCRET DEĞİŞİKLİĞİ

0x0-2023-emekli-maas-zammi-ne-kadar-olacak-yeni-yilda-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-kalem-kalem-emekl-1670138391951.webp

Bir süre önce konuşulmaya başlanan kök ücret uygulaması değişikliği, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Kulislerden edinilen bilgilere göre yetkililer yeni dönemde kök maaşların en düşük emekli maaşının üzerine kademeli bir şekilde çekilmesi için önemli kararlar alacak. En düşük kök ücret 7 bin 500 TL’ye çekilecek ve yeni dönem maaş zammı bu ücrete yansıtılacak.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ZAMLANACAK?

Ocak ayının başında açıklanacak olan aralık ayı enflasyonu ile birlikte emekli maaşı zammı belli olacak. Söz konusu orana bir de refah payının ekleneceğini tahmin eden uzmanlar, toplam zam oranının yüzde 50’yi bulabileceğini ifade etti.

Eğer uzmanların yüzde 50’lik maaş zammı tahmini gerçekleşirse yeni dönemde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 11 bin 250 TL’ye yükselecek. Bu tutar aynı zamanda ‘kök ücret’ de olacağı için en düşük emekli maaşının niteliği, 2024 yılı itibari ile değişmiş olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.