Tuncelili ev hanımlarına müjdeli haber geldi! Emeklilik için adım atıldı, artık cebinizden çok daha az para çıkacak!

Tuncelili ev hanımlarına müjdeli haber geldi! Emeklilik için adım atıldı, artık cebinizden çok daha az para çıkacak!
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ikinci torba yasa Meclis gündemine geliyor. Yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca ev hanımına sosyal güvence ve emeklilik yolu açılabilecek.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren torba yasa düzenlemesi Meclis gündemine geliyor. Tunceli’de ve Türkiye’nin tüm bölgelerinde yaşayan vatandaşları ve özellikle de ev hanımlarını yakından ilgilendiren torba yasa teklifinde, ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. TRT Haber’de yer alan habere göre kendine ait bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi uygulamaya alınacak.

Meclis gündemine gelmesi beklenen torba yasa ile birlikte ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşmasının önü açılacak. Bu da milyonlarca ev hanımının emeklilik yolunu açacak. Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile birlikte devreye alınacak olan bu destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Ayrıca mevcut asgari ücrete göre bu ücret, aylık 1.430 liraya denk geliyor. İşte detaylar…

TORBA YASA TEKLİFİNDE NELER OLACAK?

0x0-emekli-zammi-2023-ocak-son-daki-08sg.jpg

Tuncelili ev hanımlarını ve yurdun dört bir yanındaki vatandaşları yakından ilgilendiren torba yasa teklifinde detaylar ortaya çıkmaya başladı. Söz konusu sistemde, ödenecek olan primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak ve bu sayede ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olma hakkını elde edebilecek.

Ev hanımları, sosyal güvenceleri ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz şekilde yararlanabilecek. Öte yandan Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğide 5.400 gün olan kısmi emeklilik şartı da 4.500 güne kadar inebilecek.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK İMKANI AÇILIYOR

Uygulamanın ikinci adımında ise erken emeklilik olanakları devreye alınabilecek. Ardından üçüncü adımda ise çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi devreye alınacak. Son olarak dördüncü adımda da doğum borçlanması ile ilgili adım atılacak. İlgili adımların atılmasını sağlayacak olan torba yasa teklifinin kısa bir süre içinde Meclis’e sunulması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.