Üreticiler tarih verdi: Ancak 2-3 yıl sonra!

Üreticiler tarih verdi: Ancak 2-3 yıl sonra!
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), kırmızı et fiyatlarının en az 2-3 sene sonra ulaşılabilir bir seviyede olabileceğini bildirdi.

TÜSEDAD Genel Başkanı, ESK Genel Müdürü ile Görüştü: Hayvancılık Sektöründe İthalatın Zararlarına Dikkat Çekildi

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, bugün Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile bir araya geldi. Görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi.

TÜSEDAD'ın yazılı açıklamasında, görüşmenin detaylarına ve sektördeki mevcut duruma ilişkin önemli değerlendirmeler yapıldığı vurgulandı.

Kontrolsüz Hayvan İthalatının Zararları Üzerine İfade Edilen Endişeler

Açıklamada, son yıllarda kontrolsüz hayvan ithalatının üreticilerin zarar etmesine ve küçük aile işletmelerinin azalmasına yol açtığına dikkat çekildi. TÜSEDAD tarafından yapılan açıklamada, "Bu insanlar bir daha üretime geri dönmek istemiyorlar. Bunun bir ispatı; 2009 yılında dahi, doğu illerimizden batıya et gönderilirken şimdi doğuda üretim o denli azaldı ki gelinen noktada doğu illerimize et yolluyoruz" ifadelerine yer verildi.

Et Fiyatlarındaki Artış ve Beklentiler

Açıklamada ayrıca, et fiyatlarının enflasyon oranında devam edeceğine dikkat çekilerek, "Bundan sonra et fiyatları enflasyon oranında artmaya devam eder. Kimse bu denklemin önünde duramaz. En iyi şartlarda 2-3 yıl içinde arz talep dengelenir ve alım gücüne göre daha uygun fiyattan et yeriz. O zamana kadar et cep yakmaya devam eder" denildi.

Bu görüşme ve yapılan açıklamalar, hayvancılık sektöründeki sorunlara ve geleceğe dair beklentilere ışık tutarken, sektörün daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için çözüm yollarının aranmasını ve politika yapıcılar ile sektör temsilcileri arasında daha sıkı bir iş birliği yapılmasını vurgulamaktadır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.