Yeni Başkan Fatih Karahan, 8 Şubat'ta Kameralar Karşısında: Merkez Bankası'nda Neler Değişecek?

Yeni Başkan Fatih Karahan, 8 Şubat'ta Kameralar Karşısında: Merkez Bankası'nda Neler Değişecek?
 hozathaber.com Muhabiri
TCMB'de Yeni Başkan, Yılın İlk Enflasyon Raporunu Açıklayacak: Ekonomide Neler Değişecek?

Merkez Bankası'nda gerçekleşen beklenmedik başkan değişimi, yılın ilk Enflasyon Raporu toplantısını daha da kritik hale getirdi. Başkanlık koltuğunu Hafize Gaye Erkan'dan devralan Fatih Karahan'ın liderliğindeki toplantı, 8 Şubat'ta Ankara'da düzenlenecek. Ancak Erkan'ın istifası sonrası, toplantının ileri bir tarihe ertelenmemesi halinde Karahan'ın yöneteceği belirtiliyor. Yeni başkanın, Merkez Bankası'ndaki yeni döneme dair vereceği ilk mesajlar büyük bir önem arz ediyor.

TCMB'de yaşanan sürpriz değişiklik, Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınmasının ardında basın ve kamuoyunda geniş bir şekilde tartışılırken, Erkan ise iddialara karşı çıkarak "Şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlendi" açıklamasını yaparak görevinden ayrıldı.

Yeni Başkan Fatih Karahan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist" olarak tanımlandı. Karahan'ın, 8 Şubat'taki Enflasyon Raporu toplantısında kameralar karşısına geçerek ilk kez resmi açıklamalarda bulunması bekleniyor.

yeni-merkez-bankasi-muduru.jpg

Toplantı, 10.30'da başlayacak ve Fatih Karahan'ın sunumu ile devam edecek. Karahan daha sonra basın mensupları ve ekonomistlerin sorularını yanıtlayacak. Toplantının, bankanın internet sitesi, resmi sosyal medya platformları ve YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanması planlanıyor.

TCMB'nin geçtiğimiz yılın son Enflasyon Raporu'nda, enflasyonun 2023 yıl sonu için yüzde 65, 2024 yıl sonu için ise yüzde 36 olacağı öngörülmüştü. Ancak, yeni başkanın liderliğindeki ilk raporun, yaşanan değişiklik sonrasında ekonomik beklentilere etkisi merak konusu.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.