Yeni Dönemde Gıda Etiketlerinde Köklü Değişiklikler Geliyor

Yeni Dönemde Gıda Etiketlerinde Köklü Değişiklikler Geliyor
 hozathaber.com Muhabiri
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin gıda konusunda üst düzeyde korunması için önemli bir adım atıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin gıda konusunda üst düzeyde korunması için önemli bir adım atıyor. Gıda etiketlerinde yapılacak yeni düzenlemelerle, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim kolaylaşacak.

Gıda Etiketlerinde Netlik ve Doğruluk Ön Planda

Bakan Yumaklı, Gıda Kodeksi'nde bir dizi düzenlemeyi hayata geçirerek tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, gıda etiketlerinde gıdanın adının aynı punto, stil ve karakterde net bir şekilde yazılacağını vurguladı. Artık gıda etiketlerinde yanıltıcı görsellerin kullanılmasına izin verilmeyecek.

Özellikle çilek gibi doğal bir meyvenin aroması olan ürünlerde çilek görseli kullanılmasına izin verilmeyeceğini açıklayan Bakan Yumaklı, tüketicilerin karıştırılabileceği ifadelerin kullanılmasına da izin vermeyeceklerini dile getirdi. "Muzlu süt" yerine "muz aromalı süt" gibi daha net tanımların kullanılması sağlanacak.

o-urunlerin-satisina-yasak-getiriliyorrr.jpg

Şikâyetler İçin Hızlı Çözüm

Yumaklı, vatandaşların gıda ile ilgili şikâyetlerini iletebilecekleri ALO 174 Gıda Hattı'nın kurulduğunu ve şikâyetlere en geç 15 gün içinde cevap verildiğini açıkladı. Bu hattın yanı sıra WhatsApp İhbar Hattı da halkın şüphelendiği ürünleri bildirebileceği bir platform olarak hizmet verecek.

Gıda Denetçileri Göz Açtırmıyor

Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Bakan Yumaklı, 7.500'den fazla gıda denetçisiyle sahtekârlara göz açtırmayacaklarını vurguladı. Herkesi gönüllü gıda denetçisi olmaya çağıran Yumaklı, gıda güvenliğinin sağlanması için vatandaşların da desteğini istedi.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.