Yurt Dışı Üretici Fiyatları Artış Trendinde

Yurt Dışı Üretici Fiyatları Artış Trendinde
TÜİK Şubat Ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) verilerini kamuoyuyla paylaştı. Bu verilere göre, YD-ÜFE, şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,38 oranında artış gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre ise dikkat çekici bir yüzde 62,38'lik artış kaydedildi.

Sektörel Değişimler İncelendi

Sanayinin İki Ana Sektöründe Büyük Artışlar Gözlendi

Sektörel bazda incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 60,69 oranında, imalat sektöründe ise yüzde 62,41 oranında yıllık artışlar dikkat çekti. Ana sanayi gruplarına bakıldığında ise ara malında yüzde 53,62, dayanıklı tüketim malında yüzde 70,6, dayanıksız tüketim malında yüzde 67,2, enerjide yüzde 68,64 ve sermaye malında yüzde 70,3 oranında artışlar görüldü.

Aylık Değişimler Değerlendirildi

Aylık Bazda Değişimlerde de Artışlar Kaydedildi

Aylık bazda ise madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 2,2, imalat sektöründe yüzde 2,39 oranında artışlar gözlendi. Ana sanayi gruplarına bakıldığında ise ara malında yüzde 2,52, dayanıklı tüketim malında yüzde 2,62, dayanıksız tüketim malında yüzde 1,91, enerjide yüzde 9,99 ve sermaye malında yüzde 1,28 oranında artışlar kaydedildi.

Bu veriler, Türkiye'nin yurt dışı üretici fiyatlarındaki artış trendini gözler önüne seriyor ve ekonomik açıdan dikkate alınması gereken önemli bir gösterge niteliği taşıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.