Bakan Tunç’tan UCM'ye Gazze çağrısı

Bakan Tunç’tan UCM'ye Gazze çağrısı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Asad Ahmad Khan’a, "Acilen soruşturma açılmalı, tedbir kararları alınmalı, suçluların tutuklanması sağlanmalıdır" çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Asad Ahmad Khan'a Gazze'de yaşanan olaylara ilişkin çağrıda bulunduğu bir paylaşım yaptı. Bakan Tunç, Khan'a yönelik paylaşımında Gazze'deki dramın artmasına neden olan soruşturmanın tamamlanmamasının ve davayı açmamanın ciddi sonuçları olduğunu ifade etti. Tunç, İsrail saldırganlarını cesaretlendirdiğini, uluslararası hukuka olan güveni ortadan kaldırdığını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni etkisizleştirdiğini belirtti.

Paylaşımında çocukların öldürülmesine ve suçluların adalet önünde hesap vermesine vurgu yapan Bakan Tunç, Gazze'de yaşanan trajik olaylara dikkat çekti. Binlerce insanın öldürüldüğü, yaralandığı, açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığı saldırıların önlenmemesi durumunda ne zaman harekete geçileceğini sordu. Tunç, suç delillerinin ortada olduğu halde davayı açmamakta direnmenin, katliama sessiz kalmak anlamına geleceğini ve işlenen suça ortak olmak anlamına geldiğini ifade etti.

Bakan Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan'a hitaben, dünya hukuk tarihine insan haklarını ve adaleti savunan biri olarak geçmek istiyorsa bir dakika bile beklememesi gerektiğini belirtti. Çocukların öldürülmemesi ve suçluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Tunç, Khan'ı acilen harekete geçmeye çağırdı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.