Bingöl’de 2 ayda aranan 104 kişi yakalandı

Bingöl’de 2 ayda aranan 104 kişi yakalandı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İldeki Güvenlik Faaliyetlerini Değerlendirdi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, asayiş ve güvenlik basın bilgilendirme toplantısında, Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirilen güvenlik faaliyetlerini kamuoyuna aktardı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kararlı çalışmaları neticesinde aranan şahısların yakalanması ve terörle mücadelede elde edilen başarılar hakkında bilgi verdi.

"Huzur ve Güven İçin Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz"

Vali Usta, Bingöl'ün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalıştıklarını vurgulayarak, şunları belirtti: "Amacımız siz kıymetli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak; suçun önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması konusunda kararlılıkla çalışmak ve bu şehrin bir huzur kenti olma özelliğini en az sorunla yarınlara taşımaktır."

"Suçla Mücadele Kararlılıkla Sürüyor"

Vali Usta, suçla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade ederek, "Aranan şahısların yakalanması kapsamında yapılan çalışmalarda, toplamda 104 kişinin tutuklandığını belirtmek isterim. 0-5 yıl arası aranan 84 şahıs, 5-10 yıl arası aranan 15 şahıs, 10-20 yıl arası aranan 4 şahıs, 20 yıl ve üzeri aranan 1 şahıs olmak üzere toplam 241 şahıs yakalanmıştır" dedi.

"Terörle Mücadelede Başarılar Devam Ediyor"

Vali Usta, terörle mücadelede de önemli adımların atıldığını aktararak, "İlimiz genelinde 739 adet operasyonel faaliyet gerçekleştirilmiş, bu kapsamda 13 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır. Ayrıca, yapılan operasyonlar neticesinde 15 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir" şeklinde konuştu.

"Halkımızın Güvenliği Önceliğimiz"

Vali Usta, Bingöl genelinde alınan tedbirlerle suç işleyenlere göz açtırmayacaklarını belirterek, "Halkımızın güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Organize suç örgütleri ve zehir tacirleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek ve adaletin önüne gelecekler" dedi.

Vali Usta'nın basın açıklamasına İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan da katıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.