İletişim Başkanlığından 'Oltalama' Yöntemiyle Dolandırıcılık Uyarısı

İletişim Başkanlığından 'Oltalama' Yöntemiyle Dolandırıcılık Uyarısı
İletişim Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı logoları kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin açıklama yaptı.

İletişim Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı logolarıyla yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde, Millî Savunma Bakanlığı (MSB) ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın isim ve logolarının kullanıldığı, 'yatırım fırsatı', 'ek gelir' gibi başlıklarla yapılan paylaşımların, aslında 'oltalama' yöntemiyle dolandırıcılık amacı taşıdığı belirtildi.

Dikkat: Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın!

Yapılan açıklamada, bu ve benzeri internet siteleriyle kişisel bilgilerin paylaşılması konus

usunda uyarıda bulunuldu. Vatandaşlara dijital mecralarda 'para kazandırma' vaadiyle yapılan bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar edilmemesi gerektiği önemle vurgulandı.

Güvenilir Kaynaklara Dikkat Edin!

İletişim Başkanlığı'nın uyarısıyla, vatandaşlar güvenilir olmayan kaynaklardan gelen bu tür bilgilere karşı dikkatli olmaya çağrıldı. Özellikle, resmi kurumların logolarının ve isimlerinin kullanıldığı ancak gerçekliği olmayan vaatlerin bulunduğu paylaşımlardan uzak durulması gerektiği belirtildi.

Son dönemde artan dijital dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli olmak, kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak için önem taşıyor. Vatandaşlar, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmalı ve şüpheli durumlarda ilgili resmi mercilere başvurarak bilgi almalıdır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.