"İstanbul'da Kaçakçılık Operasyonu: 36 Şüpheli Yakalandı, 565 Egzotik Hayvan Ele Geçirildi!"

"İstanbul'da Kaçakçılık Operasyonu: 36 Şüpheli Yakalandı, 565 Egzotik Hayvan Ele Geçirildi!"
İstanbul merkezli 15 ilde egzotik hayvan kaçakçılığına yönelik operasyonda 36 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'ye (CITES) aykırı hareket edenleri hedef aldı.

11 şüpheliyi teknik ve fiziki takibe alan ekipler, şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirin belirlenmesi amacıyla Türkiye Bankalar Birliği ve MASAK ile ortak çalışma yürüttü.

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda 36 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda, adreslerde yapılan aramalarda ise dikkat çekici miktarda malzeme ele geçirildi. Toplamda 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ve ruhsatsız bir tabanca bulundu.

565 Egzotik Hayvan Ele Geçirildi:

Operasyonlar neticesinde toplamda 565 egzotik hayvan ele geçirildi. Bu hayvanların koruma altına alınması ve gereken tedbirlerin alınması için ilgili kurumlar tarafından gerekli adımların atılması beklenmektedir.

Yakalanan şüphelilerden 27'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 29 Nisan'da yakalanan 9 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Adli süreçte şüphelilerin haklarındaki iddiaların titizlikle değerlendirileceği ve gerekli yargılamaların yapılacağı belirtiliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.