İzmir'deki Nikah Töreninde Skandal: Dua Yasağı!

İzmir'deki Nikah Töreninde Skandal: Dua Yasağı!
İzmir Karşıyaka’da düzenlenen bir nikah töreninde yaşanan olayda, dua yapılmak üzereyken nikah memur engel oldu. Görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Bu gelişme sonrası görevli memur hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşen bir nikah töreninde yaşanan olay büyük tepki topladı. Nikah memurunun, bir kişinin dua etmesine izin vermemesi üzerine başlayan tartışma, sosyal medyada gündem oldu.

Nikah Memurunun Dua İzin Vermediği Skandal Anlar

Nikah töreni öncesinde ailelerin isteği üzerine bir kişi mikrofonu eline alarak dua etmek istedi. Ancak, nikah memuru bu talebe izin vermedi. "Burası bir resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikah kıyıyoruz. Evde yapabilirsiniz." şeklinde açıklama yapan nikah memuru, dua etmesine izin vermedi.

Sosyal Medyada Büyük Tepki

Dua etmek isteyen kişinin mikrofonu alınmasının ardından, hoca yine de duasını etti. Bu durum sosyal medyada büyük tepki çekti. Nikah memurunun tutumuna yönelik yoğun eleştirilerin ardından, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma Açıldı: "Halkı Aşağılama ve Dini Değerleri Aşağılama"

Nikah memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açıldı. Yaşanan bu olayın ardından, kamuoyunda adaletin sağlanması ve benzer durumların önüne geçilmesi için dikkatli adımlar atılması bekleniyor.

Tören Katılımcıları Protesto Etti

Dua talebinin reddedilmesi sonrasında davetlilerin alkışlarla protesto ettiği olayda, halkın hassasiyetleri ve dini ritüellerine saygı duyulması gerekliliği bir kez daha vurgulanmış oldu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.