Kanada Hükûmeti Enflasyonun Çözümünü Buldu: BİM (Şaka Değil)

Kanada Hükûmeti Enflasyonun Çözümünü Buldu: BİM (Şaka Değil)
 hozathaber.com İnternet Editörü
Kanada Federal Hükûmeti, ülkede perakende gıda pazarındaki rekabeti artırmak için yabancı yatırımcıları ülkeye getirmeyi planlıyor. Bu yatırımcı adayları arasında BİM de bulunuyor.

Kanada Federal Hükûmeti, ülkede perakende gıda pazarındaki rekabeti artırmak amacıyla yabancı yatırımcıları ülkeye çekmeyi planlıyor. Bu kapsamda, ülkenin önde gelen perakende markaları Loblaw, Metro ve Sobeys'le rekabet etmesi için 12 aday belirlendi. Bu adaylar arasında dikkat çeken isimlerden biri ise Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden BİM oldu.

Avrupa'dan Gelen Adaylar:

ABD'li gıda perakendecisi Holdings dışında kalan tüm firmalar Avrupa kıtasından seçildi. Türkiye, Almanya, İspanya, Portekiz, Fransa, Norveç ve Hollanda'dan firmalar Kanada'nın kısa listesinde kendilerine yer buldu.

Kanada'nın Endüstri Bakanı François-Philippe Champagne, ülkenin gıda enflasyonundan ülkenin üç büyük market zincirini sorumlu tutarak, bu firmalarla rekabet edebilecek taze bir kan arayışına girdi. Bu hamle, geleneksel süpermarketleri Kanadalılara daha uygun fiyatlar sunmaya zorlamayı amaçlıyor.

883ae7ba9968dfcca3c4344d23e0e0d62fa25d60.jpeg

Kanada'nın davet etmeyi planladığı marketler arasında Türkiye'den BİM Birleşik Mağazalar da yer alıyor. BİM'in, Kanada'da sağlıklı bir rekabet ortamının oluşturulmasında önemli bir rol üstleneceği öngörülüyor.

Kanada'nın bu firmalara ne gibi teşvikler sunacağı henüz net değil. Ancak öncelikle ilgili yasal düzenlemelerin yapılması gerekebilir. Kanadalı yöneticilerin, para teşvikinden ziyade rekabette güç kazandıracak ayrıcalıklar sunması bekleniyor.

Kanada'nın perakende sektöründe yapılan bu hamlesi, hem tüketicilere daha geniş bir ürün yelpazesi sunmayı hem de rekabetçi fiyatlarla alışveriş yapma imkanı sağlamayı amaçlıyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.